неділя, 4 серпня 2024 р.

 День кавуна в бібліотеці

      Хіба може хтось уявити собі літо без сонця, без річки, без морозива та кавуна? Цей десерт втамовує спрагу в спекотний літній день, насичує організм вітамінами, дарує насолоду та чудовий настрій. Та й люблять його всі – і дорослі, і діти. 3 серпня у світі відзначають  чудове і смачне свято - день кавуна. 
      З нагоди цього свята в Публічній бібліотеці імені Володимира Малика для маленьких відвідувачів був проведений День кавуна. 
      «Батьківщиною кавуна є Південна Африка  із своїм жарким кліматом. Ще в Стародавньому Єгипті люди вже вживали цю рослину. В 10 столітті  кавун став відомий в Китаї, в 11-12 століттях - в Європі. В Америку  цю рослину завезли разом  з африканськими рабами європейські колоністи. Десь у 13 столітті з’явилась ця ягода і в нас.» - здійснила екскурс в історію кавуна бібліотекар Лариса Гончарук. Бібліотекар Публічної бібліотеки Сніжана Кириченко розповіла дітям про те, як кавун «прижився» на теренах нашої країни та про традиційний фестиваль кавунів на Херсонщині. Чимало цікавого про смугастого смаколика учасники заходу почерпнули з відео «Цікаві факти про кавун». Залюбки хлопчики та дівчатка читали вголос про кавун, овочі та фрукти з книги Марії Сердюк «Смачна історія України». Продовжився захід  майстер класом  «Соковитий кавунчик», під час якого діти виготовили з кольорового паперу яскраві листівки-кавунці. Наприкінці заходу, як і годиться, усі разом ласували смачним, солодким, соковитим кавуном. Свято поповнило наші знання про кавун, додало гарного настрою, познайомило з цікавими книгами, інтернет-сайтами. А головне – з’явилися нові друзі, з якими здружили бібліотека і кавун.









Немає коментарів:

Дописати коментар