пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

 Спілкування методистів області

    14 серпня Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. П. Котляревського стала платформою для спілкування методичних служб бібліотечних закладів краю. У форматі онлайн пройшов День методиста «Методична служба бібліотек: роль і можливості», участь у якому взяли працівники Публічної бібліотеки ім. В. Малика. 
     Фахове спілкування було насиченим, спеціалісти обласної книгозбірні у своїх виступах торкалися актуальних питань бібліотечної діяльності, які спрямовані як на вирішення завдань на загальнодержавному рівні, так і сприяння покращенню роботи окремих установ. 
     Увагу учасників зустрічі було акцентовано на реалізацію урядової ініціативи щодо безбар’єрного доступу та програми «Ментальне здоров’я: бібліотека як простір психосоціальної підтримки», стратегії розвитку читання та участі бібліотечних працівників у професійних об’єднаннях. Особливу увагу було приділено питанню інформаційної компетентності бібліотечних працівників, зокрема, участі 72 закладів Полтавщини у реалізації проєкту Української бібліотечної асоціації «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-хабах цифрової освіти» за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що імплементується за фінансування Швеції та у співпраці з Міністерством цифрової трансформації.
     Звісно, говорили і про наше «святе» - статистичну звітність, яка цьогоріч проходила у новому форматі та натякнули на внесення доповнень до майбутнього звітування. А ще ми відкрили для себе нові ресурсні майданчики для дистанційного навчання та занотували дієві форми проведення професійних навчань у своїх громадах. З’ясували, що існує безліч альтернативних джерел, які можна використовувати для поповнення фондів бібліотек в умовах обмеженого фінансування на період військового стану.
    Отож дізнатися багато корисної інформації, отримати мотивацію на нові звершення та поспілкуватися у форматі «печа-куча» - усе це впродовж однієї, але вкрай інформативної зустрічі. Щиро вдячні спікерам за змістовне навчання. 





Немає коментарів:

Дописати коментар