середа, 14 серпня 2024 р.

 Про грантові можливості для бібліотек

     Працівники організаційно-методичного відділу Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика взяли участь у діалоговій онлайн-студії #LeoTalks від Львівської обласної бібліотеки для дітей. Тематика зустрічі – актуальна та цікава, адже говорили про доступність грантових програм для бібліотек. Адже саме проєктна діяльність сьогодні є креативною рушійною силою інноваційного розвитку бібліотек. 

     Завдяки спікерам: Люсьєні Шум, виконавчій директорці «Жива сучасна бібліотека»  – БФ «Бібліотечна країна», Ірині Варламової, координаторці проєктів Фонду та Ларисі Харчук, експертці Українського культурного фонду та директорці КЗ «Міські публічні бібліотеки Житомира» склався алгоритм дій якісної проєктної роботи. Учасники зустрічі отримали фахові підказки з найпопулярніших питань, таких як: Від чого залежить успіх бібліотекарів як грантерів? Які напрямки проєктної роботи є наразі ключовими серед донорів? Що таке грантова історія? Чи може книгозбірня одержати грант без ГО? Також фахівчині говорили про типові помилки при укладанні проєктної заявки, ділилися порадами на які моменти необхідно звернути найбільшу увагу в ході заповнення «структурної матриці» та презентували ряд ресурсів з навчання проєктному менеджменту.

     Щиро вдячні ініціаторам - діалоговій студії #LeoTalks та модераторці зустрічі Юлії Лисюк, методисту Леотеки, за змістовну зустріч, за корисну інформацію та отримані навички для покращення фахових знань.



Немає коментарів:

Дописати коментар