середа, 18 вересня 2024 р.

      Аби  більше людей закохувалися у читання… Мобільна бібліотека вулицями міста

     В невеликих українських містечках бібліотеки часто розташовуються ближче до центру. Не є винятком і наше тисячолітнє місто Лубни. З віддалених частин міста людям зазвичай далеко діставатися до бібліотеки. Наша центральна книгозбірня Малика,  з відомих усім лубенцям причин, знаходиться на другому поверсі, що також не дає можливості створити для мешканців громади безбар’єрний простір. Тож проєкт «Мобільна бібліотека –територія читання і дозвілля» - це своєрідна можливість буквально привозити бібліотеку до тих, хто до неї зазвичай не доходить. Ця послуга   стала можливою завдяки проєкту «Час діяти, Україно! від БО «БФ «МХП-Громаді».
     Сьогодні бібліотекарі мають можливість курсувати містом, знайомити  мешканців, особливо людей літнього віку, маломобільних громадян з книжковими новинками, привертати увагу жителів до бібліотеки.
      Перший виїзд показав, що  люди схвально оцінили  задум мобільної доставки книг. Мобільна бібліотека заінтригувала їх. І це дуже добре . Бібліотекарі відмічають, що багатьом із мешканців міста не вистачає  звичайного спілкування, тому  вони охоче ділилися контактами та  замовляли книги для доставки додому. Цікавилися новою послугою і молоді мами, в яких не вистачає часу на  похід до бібліотеки. 
       Серед зустрічних були і ті, які хотіли б читати,але мають слабкий зір. Тому в подальшому варто під час комплектування придбавати і аудіокниги для слабкозорих. 
    «В подальшому, коли отримаємо все необхідне для Мобільної бібліотеки - постійні локації запрацюють в різних куточках міста. Всі бажаючі матимуть змогу не лише взяти книгу, а й зустрітися з місцевими письменниками, розважитися настільними іграми чи взяти участь у різних майстер-класах, квестах тощо. Ми готові до змін, готові стати більш потрібними громаді»,- говорить директорка публічної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак.
    З перших кроків  вже зрозуміло, що попри складнощі воєнного часу ми самі заряджаємося енергією та позитивними емоціями.
    Тож в добрий путь, МОБІЛЬНА БІБЛІОТЕКО!
#Час_діяти_Україно!
#Час_діяти_Лубенщино!


















Немає коментарів:

Дописати коментар