четвер, 20 березня 2014 р.

ГОЛОС БЕЗСМЕРТНИЙ ТАРАСА ЗВУЧИТЬ КРІЗЬ ВІКИ!


       В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і в нашого народу – Тарас Григорович Шевченко.
Для кожного українця Кобзар означає так багато,що складається враження, ніби ми про нього все знаємо. Та це лише враження, він невичерпний і нескінченний.

Переконалися в цьому і члени клубу «У дружньому колі», які зібралися 15 березня, щоб знову поринути у безмежний світ Тарасового слова, доторкнутися до образотворчої спадщини Майстра та пройти тернистим життєвим шляхом Кобзаря.
Розпочався захід піснею про Шевченка та віршем-посвятою. Далі всі присутні переглянули відеофільм про основні віхи життя Тараса. З цікавими та маловідомими фактами та подіями з життя Кобзаря ознайомила працівник бібліотеки Ніна Бородавка.
Ми пишаємось тим, що Великий син України побував у нашому краї. Не кожен українець може з гордістю сказати словами Максима Рильського: «Він тут ходив». Лубенськими стежками Тараса провела членів клубу працівник бібліотеки Наталія Мусієнко, а помічником у цьому став буклет «Шевченкове цілюще джерело», який підготували до випуску працівники Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика.
Тарас Шевченко є одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Картини маслом, акварелі, гравюри, сепії, роботи олівцем переглянули присутні і вочевидь переконалися яким талановитим художником був Шевченко.
А далі лунала безсмертна поезія Кобзаря. Кожен член клубу прочитав улюблений вірш Шевченка. Найкращі виконавці отримали призи.
Свою любов до Шевченкових творів поетичними рядками висловила Галина Несмашна.
Всі присутні мали змогу милуватися портретом Кобзаря який вишила Любов Нестеренко, а Ольга Сердюк рушник до нього.
Ельвіра Паніна принесла мініатюрні книжкові видання творів Тараса Шевченка, які колекціонує.
Справжньою окрасою Шевченкової вітальні став виступ бандуриста Віталія Мороза, який був запрошений на захід. Зазвучала пісня, залишена у спадок українцям Тарасом. Вона не залишила байдужим жодного присутнього. Всі зачаровано слухали виконавця.

По завершенні заходу, всі члени клубу утвердились в думці, що Шевченкове слово є актуальним і нині, жити йому у віках.






Немає коментарів:

Дописати коментар