пʼятницю, 20 червня 2014 р.

Душа залюблена у рідний край.

     Трепетно і ніжно, хвилююче і щемно звучав голос жіночої поезії літнього суботнього дня на засіданні читацького клубу «У дружньому колі».
      По-новому розкрились наші поетеси Валентина Харченко та Галина Несмашна, які представили на суд присутніх свої нові поетичні рядки. До їхнього потужнього жіночого слова приєднався тендітний, талановитий поетичний голос «мгарської чарівниці» Наталії Шаблі. Пані Наталя постала перед присутніми у двох іпостасях: як краєзнавець та як жінка-поетеса.

      Наталія Григорівна невтомний пошуковець, не один рік збирає унікальні матеріали з історії Мгаря. На зустріч гостя принесла унікальні фотографії  та документи, розповіла історію свого села, поділилася цікавими легендами та переказами, що пов’язані з краєм. Віднайшла вона й жінку, жительку села Мгар, яка стала прототипом «Лісничихи» з  однойменної  повісті Олеся Донченка. 
       Присутні віддали шану неспокійній вдачі бібліотекаря та відзначили її поетичний талант. А читала Наталія Шабля вірші із своєї першої збірки «Чаклунка лісова» і деякі щойно написані поезії.

        Члени клубу вслухались у поетичне дзвінкоголосся мгарянки і здавалось, що до серця кожного разом з її поезією увійшла часточка Мгаря, та часточка, яку так ніжно плекає у своєму серці Наталія Шабля.




Немає коментарів:

Дописати коментар