четвер, 12 червня 2014 р.

«Молодь – авангард прогресу»
                                     

          В  центральній районній бібліотеці ім. В. Малика  презентували новий молодіжний волонтерський проект «Волонтери пам’ятають, поважають, допомагають. Авторами проекту є Полтавська обласна молодіжна громадська організація  «Твій Світ» за підтримки відділу в справах сім᾽ї та молоді Полтавської облдержадміністрації в рамках обласної програми по підвищенню громадської активності молоді з сільської місцевості «Молодь – авангард прогресу».
    «Проект спрямовано на активізацію волонтерського руху на Полтавщині, популяризацію волонтерства серед молоді та громадянських обов’язків  молоді перед старшим поколінням в місцевих громадах шляхом комплексу інтерактивних заходів просвітницького характеру, покликаних виховати небайдуже ставлення в молоді до гострих соціальних проблем», — заявив керівник громадської організації  «Твій Світ» Олександр Чепур. В результаті проекту буде побудована платформа для створення регіонального молодіжного ресурсного центру  «Волонтер»  та буде сформовано банк даних про волонтерські ініціативи Полтавщини.
     Для досягнення цієї мети вже було відібрано 15 молодих активістів від 14 років, які пройшли перше навчання на тренінгу «Розвиток комунікативних навичок». З вітальним  словом виступила  начальник відділу в справах сім᾽ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба. Бібліотекар Лариса Гончарук провела одне з практичних занять тренінгу.

      Під час  подальшої реалізації проекту будуть використані інтерактивні методи роботи з молоддю: тренінги, волонтерський флеш-моб, молодіжний  мюзикл на волонтерську  тематику; інформаційна кампанія: розповсюдження буклетів, поширення волонтерських історій для учнівської молоді. Заходи будуть проходити за підтримки бібліотек Лубенської ЦБС.







Немає коментарів:

Дописати коментар