вівторок, 24 червня 2014 р.

Літнє читання для серця та розуму


«Читання закладене в основу навчання і є одним з найнеобхідніших навичок в житті людини.  Люди, які вміють добре читати, роблять внесок у створення процвітаючого, працездатного суспільства. У той же час вони самі живуть більш насиченим життям»

         Книги, представлені на нашій віртуальній виставці «Літнє читання для серця та розуму», допоможуть наших користувачам під час літніх канікул та літнього відпочинку збагатити свої знання  цікавими фактами та подіями, а серце наповнити теплом та приємними емоціями.


1. Заповідні сторінки рідних книг

Ігнатова Н. Диваки: романтична історія для дорослих дітей/ Н. Ігнатова. – Донецьк: ПП «ЦСО», 2012. – 288 с.
 Неймовірне число подій відбувається в житті молодих людей. Випробування Любов’ю, Дружбою, Грошима, Славою, Успіхом. Як вони витимають ці іспити, чи впораються? Впораються. Тому що вони – Диваки від слова «диво». Їх легко впізнати, тому що вони завжди з’являються і потрібну хвилину: віддають останнє заради дружби, роблять неможливе заради кохання. Вони просто допомагають словом і ділом, даруючи світло і тепло, а іноді просто не проходять мимо.


Михайленко А. Г. Магія місячного затемнення/ А. Г. Михайленко. – К.: Ред. Газ. «Вісті…», 2009. – 448 с.: іл..
 У книгу увійшли публіцистичні та літературно-художні твори Анатолія Михайленка – відомого письменника, заслуженого журналіста України.
Ця книга – намагання осмислити автором свій слід у журналістиці, спокутуватися, подякувати вчителям і друзям. А ще – художня проза, у якій головні теми – тонка психологія людських стосунків і любові.
Книга розрахована на широке коло читачів.


Слабошпицький М. Марія Башкирцева: роман-есе/ М. Слабошпицький. – К.: Махаон-Україна, 1999. – 267 с.
 Це роман про трагічну долю талановитої художниці – Марії Башкирцевої (1860-1884). Є типи людей, про яких кажуть, що вони талановиті в усьому, чим би не займалися. До них належала Марія Башкирцева. Доля відміряла їй короткий вік – неповних двадцять чотири роки. Але вона встигла дуже багато. Її полотна сьогодні зберігаються у найвідоміших музеях Франції, України, Росії. Її знаменитий щоденник, ведений французькою, свідчить про неабиякий літературний талант авторки. Вона мала справжній вокальний талант, їй пророкували велике артистичне майбутнє.
Михайло Слабошпицький розповідає про неординарну людську особистісті, про багатьох видатних людей мистецтва, з якими пощастило спілкуватися героїні, про хвилюючу трагічну любов Марії Башкирцевої та французького художника Бастьєна-Лепажа.

        
  Чемерис В. Л. Ярославна: роман/ В. Л. Чемерис. – Харків: Фоліо, 2013. – 508 с.
        «Ярославна» - це історичний твір про Стародавню Русь – і, водночас, роман про сутність, про нас, хто живе зараз на Україні.
         Ярославна – одна з найвидатніших постатей Київської Русі, донька галицького князя Ярослава Осмомисла й жінка князя Ігоря Святославовича. Відомі й невідомі перипетії її життя та любові вже дев’ять століть хвилюють всіх, хто не байдужий до історії рідної країни. А взагалі-то «Ярославна» - це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками.

       
  Покальчук Ю. Озерний вітер/ Ю. Покальчук. – Харків: Книжковий Кдуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2008. – 240 с.: іл..
          Юнак Волин – вічний підліток, який ніколи не зазнає старості. Украдений у Купальську ніч русалками, він мешкає у озері, прокидаючись від зимового сну навесні молодим хлопцем, улітку живе в коханні х Царівною Озера, а над осінь мужніє.
         І так триває доти, доки не приходить до нього, напівлюдини й напівдемона, людське кохання, яке зігріває його тіло й душу, що їх остудила озерна вода. Проте найвищі сили визначили для нього іншу долю – не людську, а безсмертну, вічну…


        
Топська Н. Любов – наснага, любов – журба…/  Н. Топська. – Донецьк: ПП «КД «Проспект-Прес», 2007. – 320 с.
        Якщо доля не посилає кохання – в душі гаснуть зорі… Любов то підносить на щемливих хвилях радощі, то кидає у вир безнадії і туги. І тільки заради щастя – хай і недовгого, - яке приносить це почуття, варто жити. Жити і кохати попри все…
         Книга відкриває високу красу життя великих літераторів України – генії творили геніальне кохання, світло якого і досі мерехтить на обрії, вражає своєю неповторністю і вічною таємницею, котра чаруватиме не одне покоління нащадків.

2. Відкриваємо книгу – відкриваємо світ!

      
   Манн Г. Учитель Гнус, или Конец одного тирана. В маленьком городе. Серьезная жизнь/ Г. Манн. – М.: Правда, 1990. – 752 с.: ил.
        В сборник призведений класика немецкой литературы Г. Манна (1871-1950) включены романы, созданные списателем на разных етапах творче ской деятельности и дающие широкую картину жизни буржуазной Европы первуй трети ХХ века.

         




Редінг Б. Безумці: з історії кохання М. Коцюбинського та О. Аплаксіної: роман/ Б. Редінг. – К.: ВЦ «Академія», 2012. – 184 с.

         Роман про таємниче кохання і драму двох людей – Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної.

     





    Бенцони Ж. Марианна. Звезда для Наполеона: роман в 5-ти кн./ Ж. Бенцони. – Харьков: Основа, 1992. – Кн. 1. – 384 с.
        Этим романом открывается серия остросюжетных историко-авантюрных романов известной французской писательницы, посвященных судьбе красавицы Марианны д’Ассельна, в которой живо и увлекательно повествуется о подлинных исторических событиях, происходивших во Франции в епоху правления Наполеона. Главная героїня, рано осиротев и получив в Англии блестящее образование и воспитание, влюбляется и выходит замуж за существо недостойное и порочное. Спасая свою честь, Марианна убивает свого супруга и бежит во Францию. В Париже у нее начинается жизнь, полная інтриг и заговорив, приведшая в итоге к любовной святи с императором.
Книга предназначена для широкого круга читателей.


Бронте Ш. Джен Эйр: роман/ Ш. Бронте. – Харьков: Прапор, 1993. – 443 с.

Английская писательница Шарлотта Бронте (1816-1855) в своїм соціально-психологическом романе «Джен Эйр» рассказывает о судьбе девушки из сиротского пансиона, описывает бесправное положение женщины в условиях викторианской Англии.






Немає коментарів:

Дописати коментар