понеділок, 23 березня 2015 р.

Книга – це мудрість поколінь – це друг і порадник сьогодні


      У нашій країні стало традицією щорічно у березневі канікули проводити Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Книга була, є і залишається носієм знань, культури, освіченості людини. З цієї нагоди в районній бібліотеці для дітей ім. О. Донченка був проведений семінар – практикум для бібліотекарів сіл району.

      Головний бібліотекар Людмила Горб підготувала цікаву інформацію про свято книги і читання в Україні; ознайомила присутніх з креативними формами і методами популяризації літератури, книги, бібліотеки; запропонувала орієнтовану тематику заходів до проведення Тижня книги, а також провела для  сільських бібліотекарів «мозковий штурм» методом сінквейну (вираження власної позиції, гра в асоціації).
        У книгозбірні працівниками дитячої районної бібліотеки також був організований  пізнавально – розважальний захід «Поринемо у світ книги» з учнями 6 кл. ЗОШ № 10 (кл. керівник Ольга Іщенко).
      Діти залюбки взяли участь у різних змаганнях та конкурсах. Спритно змагалися дві команди «Книголюби» та «Читайлики», які віртуально здійснили мандрівку до країни «Книгарії», побували на майдані «Дружби», станції «Театральній», площі «Ерудитів», бульварі «Поезії», острові«Загадок»,  мандрували  вулицею «Казковою», парком «Народної мудрості».
        Команди  завзято змагалися за звання кмітливих і розумних, за краще знання творів художньої літератури, казок, прислів’їв та приказок про книгу; читали поезії; виступили в інсценівках про силу і значення книги, читання в нашому житті; дивували нестандартними підходами у вирішенні завдань, знаннями, почуттям гумору та артистизмом.
         Серед юних читачів слід відзначити учнів: Іванова Анастасія, Ляшенко Вікторія, Соломаха Карина, Баженов Гліб, Левченко Олександр, Фомін Олексій, Стаценко Олег, Ломака Андрій, Яковенко Карина, Ольшанська Настя.
 Дійство пройшло в атмосфері спілкування. Не обійшлося і без солодких подарунків.
       Бібліотечними працівниками була проведена  презентація книжкової виставки «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає».
      Як зазначила бібліотекар Катерина Підтоптана, тиждень дитячого читання залишається найпопулярнішим святом для дітей під час шкільних весняних канікул, адже книга допомагає у навчанні, пробуджує мрію, прикрашає наше життя і робить його змістовнішим.







        

Немає коментарів:

Дописати коментар