вівторок, 21 квітня 2015 р.

Книги – ювіляри 2015 року
 


Минають роки, сторіччя, а літературні, мистецькі надбання залишаються, переживають своїх творців, по – новому розмовляють з кожним роком, з кожним новим читачем.
До таких скарбів світового значення належать і книги, які у 2015 році стали ювілярами. Абонемент Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В. Малика зібрав всі ці твори разом і представив на книжковій поличці «Книги – ювіляри 2015 року».
     Серед них є на що звернути увагу, ось приміром: 835 років виповнюється «Слово о полку Ігоревім», 195 р. «Айвенго» Вальтера Скотта, 155 «Вершнику без голови» Майна Ріда, 145 років найвідомішому твору Панаса Мирного «Хіба ревуть воли як ясла повні», 125 р. п’єсі Карпенка – Карого «Сто тисяч», 80 «Вершнику» Юрія Яновського, 60 р. «Зачарованій Десні» Олександра  Довженка та 35 р. славнозвісній «Роксолані» Павла Загребельного.
З деякими з них ми росли, з іншими познайомились пізніше, але, можливо, залишились ще й не прочитані, до яких просто «не дійшли руки».
Тож запрошуємо всіх потенційних читачів до бібліотеки, адже Вам  випала слушна нагода згадати прочитане, ознайомитись з невідомими літературними творами. Чекаємо на Вас!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар