середу, 29 квітня 2015 р.

Молодіжна «тусовка» в бібліотеці Володимира Малика

«Гуртуємось  для  добрих справ!» -  закликали активні   бібліотекарі  активну молодь  міста. Лубенська районна  бібліотека ім. Малика  зібрала  небайдужих  лубенців  та  відкрила для них майданчик  для спілкування.  Учні  та  студенти, громадські активісти та журналісти  отримали унікальну  можливість зустрітися та обговорити свої проблеми та потреби, визначити ті, заради яких варто об’єднатися. Психолог, бібліотекар районної бібліотеки для дітей  Марта Жарова за  допомогою вправи «Снігова куля» допомогла створити дружню невимушену атмосферу. Голова молодіжної громадської організації «Твій світ»  Олександр Чепур  запропонував  хлопцям та дівчатам  взяти участь  у реалізації  на теренах  Лубенщини  проекту «Активні громадяни», який  здійснюється  в Україні за підтримки Британської ради.

    Фасилітатор проекту  Юлія Пода звернулася до молодих людей: «Ми  організовуємо цикл тренінгів, під час яких будемо разом  планувати  соціальні проекти, вчитися знаходити спільну мову, об’єднуватися  заради вирішення  важливих для громади питань. Долучайтеся до проекту  і разом   ми змінимо  наше життя».
     Основними проблемами нашого міста молоді люди назвали: засміченість  берегів  Сули та паркової зони,  поганий  стан доріг, низький рівень освіти, відсутність роботи для молоді . Але у майбутньому вони  бачать  Лубни  справжньою  туристичною Меккою Полтавщини.
  Громадський активіст  Микола  Біляєв закликав  юнаків та дівчат   бути активними  та  не перекладати відповідальність за своє  майбутнє на старше покоління:  «Пам’ятайте, що всі проблеми  можна вирішити, якщо згуртуватися  та  діяти спільно».
     Працівник бібліотеки  Тетяна Сафронова, яка ініціювала  зустріч, запропонувала перетворити  бібліотеку на місце комунікації  та майданчик для стартапів  молоді  міста, а  наступного  разу  зібратися на квест  «Таємниці  та загадки нашого міста».    
     Атмосферу справжньої  молодіжної  тусовки створили виступи репера Юрія Чижова  та  студентки  фінансово-економічного коледжу  Наталії Сокольцової, а ще  безкоштовний WI-FI, яким може скористуватися кожен відвідувач бібліотеки.







Немає коментарів:

Дописати коментар