понеділок, 6 квітня 2015 р.

«Зустріч напередодні Великодня»



Чудової весняної пори, коли все на світі оживає, до нас приходить одне з найбільших християнських свят – Світле Христове Воскресіння. З Богом у серці, з добрими та чистими помислами ми повинні входити у це величне свято, воно спонукає кожного з нас ще раз замислитися над вічними цінностями, дає нам добру нагоду наповнити свої серця любов’ю і добротою.

Напередодні такого важливого для всіх православних християн дня, у час, коли український народ потребує духовного зцілення, терпимості, толерантного ставлення один до одного, бібліотекарі абонементу Лубенської центральної районної бібліотеки імені В. Малика зібрали членів клубу «У дружньому колі» на годину духовності.
На захід був запрошений настоятель Свято – Троїцького храму отець Анатолій, який допоміг присутнім ще раз доторкнутись до вічних істин, ввів у світ Таїнства, привідкрив завісу церковного богослужіння. Отець Анатолій у своїй бесіді оповів земний шлях Ісуса, говорив і про страждання Господа. Дав роз’яснення про свято Вербної  неділі ( вхід Ісуса Христа в Єрусалим), а також детально зупинився на характеристиці останнього тижня перед Великоднем, який називається Страсною Седмицею. Розповідь священника супроводжували уривки з документальних фільмів про життя Ісуса та сходження благодатного вогню, який щорічно загоряється в Єрусалимському храмі Воскресіння Христового.
Члени клубу уважно слухали розповідь, активно включалися в розмову, задали отцеві Анатолію чимало запитань.
Бібліотекарі Ніна Бородавка та Наталія Мусієнко розповіли присутнім про народні традиції святкування великодніх свят, неабияке пожвавлення серед присутніх викликала сценка «Великодній кошик», акторами якої стали самі ж члени клубу.
На завершення отець Анатолій побажав присутнім миру та злагоди, любові та добра, спокою у душах.




                                                                     

                                                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар