понеділок, 7 вересня 2015 р.

ТВОРЧИМИ СТЕЖКАМИ СЛАВНОГО ЗЕМЛЯКА

Цього року Україна і, зокрема, Лубещина відзначила 113 років від дня народження невтомного творця і заспівувача української дитячої літератури Олеся Донченка.
         Вшанували пам’ять славнозвісного земляка працівники районної бібліотеки для дітей, яка носить ім’я письменника.
На пл. Кузіна біля меморіальної дошки на місці колишнього будинку автора була проведена краєзнавча година, присвячена життєвим стежкам і творчій спадщині Олександра Васильовича. Відкрити для себе нові сторінки історії рідного краю мали нагоду учні 8-10 класів Лубенської спеціальної школи-інтернату разом зі своїми класними керівниками Карташовою Людмилою, Кравець Ларисою та Костюченко Оксаною.
         Захоплююча розповідь Горб Людмили та Підтоптаної Катерини, бібліотекарів РДБ, на певний час перенесла дітлахів у ті далекі часи, коли Олесь Донченко, припадаючи до рідної землі, черпав з неї натхнення, відкривав світ суперечливих і незбагненних людських стосунків. А згодом, пропустивши все це через призму своєї крилатої душі, дарував читачам неповторні миті спілкування з літературою.
         Учні із задоволенням слухали про життя письменника, яке було суцільним трудовим подвигом, сповненим любов’ю до життя, праці, природи та рідної землі. Мрійливий, працьовитий, романтичний, невтомний трудівник на літературній ниві – саме таким запам’ятали сучасники Олеся Донченка. Він володів талантом захоплювати юних читачів із перших рядків своїх творів. Тому ніколи не піде у небуття літературна спадщина нашого славного земляка.
         Учні спеціальної школи-інтернату поповнили мільйонну когорту школярів, які знають і люблять твори Олеся Донченка. Зі сторінок своїх творів він і тепер, немов живий, веде щиру і задушевну розмову зі своїми юними друзями.





                                                                           

Немає коментарів:

Дописати коментар