середу, 16 вересня 2015 р.

Книги-новинки

       Демкина Т.В.
Бананы для Фердинанда. - К.: Демкина Т.В., 2014. - с. 20, ил. 22
      Надо ли ссориться с бабуинами? Все ли обезьяны любят бананы? Где и как увидеть буш-бэйби? Можно ли дружить с мартышками? Ответы на эти вопросы - в книге «Бананы для Фердинанда».
В книгу вошли веселые истории, случившиеся с автором за годы жизни в Восточной Африке.
Иллюстрации сделаны на основе авторских фотографий.
Книга предназначена для детей младшего школьного возраста.


       Демкина Т.В.
 Главное дело жизни. – К: Демкина Т.В., 2015.-с. 16, ил. 17
Татьяна Демкина много лет прожила в Кении, а также путешествовала по Танзании, Эфиопии и Южно-Африканской Республике. Ее очерки, рассказы и сказки основаны на наблюдениях за жизнью и поведением диких животных и птиц. Они опубликованы в авторских книгах, сборниках, на литературных интернет порталах, а также в журнале «Мир животных».
Произведения Татьяны Демкиной отмечены многочисленными наградами международных литературных конкурсов в разделе детской литературы, среди которых диплом конкурса «Новая детская книга» издательства «РОСМЭН» - самого престижного конкурса детской литературы на русском языке. Татьяна Демкина является лауреатом международного конкурса малой прозы «Белая скрижаль», а ее сказочная экологическая повесть «Путешествие цапли» награждена специальным дипломом Берлинского литера­турного института им.А.П. Чехова «За лучшую книгу о животных».

        Демкина Т.В.
Путешествие цапли. – К: Демкина Т.В., 2013.-с. 20, ил. 25
    Сказочная история, рассказанная в этой книге, основана на многолетних наблюдениях автора за жизнью и поведением птиц Восточной Африки. Все персонажи имеют реальных прототипов. Иллюстрации в книге сделаны на основе авторских фотографий.
Книга предназначена для детей младшего школьного возраста.

    Шарамко В.А.
«Із глибини серця». – Лубни: Інтер Парк, 2015.-62 с.
       Сиченко О.В.
 «Думки і видумки». - Лубни: Інтер Парк, 2015. - 74 с.
      Сиченко Олександр Володимирович, 1952 р. н., проживає в місті Лубнах Полтавської області, лікар за фахом.
      Автор поетичних збірок «Римовані рядки» (2010 р.), «Жук-корупціонер» (2010 р.) книги з історії медицини на Лубенщині «Дорога добра та надії» (2003 р., у співавторстві).
У 2012 році у видавництві «Інтер Парк» побачила світ книга чотиривіршів Олександра Сиченка «Римовані думки (серйозні і не дуже)», яка здобула визнання у читачів. її продо­вженням є «Думки і видумки», яка пропонується до вашої уваги.


        Анатолій Устименко
Усти 80 «Держава без влади». - Лубни: Інтер Парк, 2013. - 60 с.
     Махно і «революція» 1917 року були схожі один на од­ного, мов близнюки: непослідовні, хаотичні, непередбачувані. З ким тільки не братався і проти кого тільки не воював Нестор Іванович. То вступав до червоної армії, то воював з більшовиками, виправдовуючи це тим, що вони хочуть монополізувати Україну. Як будь-який анархіст, Нестор Махно був проти державної вла­ди, вважаючи, що селянському самоуправлінню ніякі вказівки ззовні не потрібні.
Мало хто з істориків знав, що саме Нестор Іванович Мах­но зі своїм військом вибив із Криму Врангеля, а за розгром білих під Маріуполем був нагороджений орденом Червоного прапора за номером чотири.
Махно не був українським націоналістом в строгому розумінні цього слова, але, на відміну від більшовиків, бачив Україну незалежною.


      Сердюк Ігор
Пам'ять серця: вірші. Видання друге, доповнене. — Гадяч, видавництво "Гадяч’,’ 2011. — 68 с.
   Світлій пам’яті сина мого Ігоря (1964-2011) я присвячую збірку його віршів «Пам’ять серця», змістом яких є глибока сутність його особистості, філософський напрям думки, ясне, глибоке розуміння природи людського буття. За фахом юрист, за станом душі-мрійник смиренний у взаємовідносинах з рідними, близькими, друзями, які його люблять. Він є для нас скарб і наші серця там, де наш скарб, і ми разом з ним живемо у вічності, щоб бути нерозлучними.
Вірші сина не претендують бути почутими широкому загалу читачів, писав він не для друку, а виливав у рядках стан своєї зболеної душі, впродовж свого короткого, але наповненого любов’ю, повагою рідних, друзів життя.
Перерваний політ душі - то наслідок бездушності і безвідповідальності лікарів, він згас у муках, а йому б ще жити та жити... «1 коли на білому світі стало багато-багато людей, Бог розгубився, бо не вистачило в нього для кожного щастя».
Хай святиться ім’я твоє. Сину!

 
      Думи Архипа Никоненка
в записах Пан­телеймона Куліша [упорядкування, передмо­ва, вступна стаття В.М. Подриги]. - Оржиця, 2015.-60 с.
      До книги вміщено думи оржидького кобзаря та лір­ника Архипа Никоненка (? -1855) в записах Пантелеймона Куліша, що були надруковані ним у першому томі мону­ментальної праці "Записки о Южной Руси" (1856). Видан­ня розраховане на широке коло читачів, які цікавляться уснопоетичною спадщиною Полтавщини, Воно може ста­ти посібником для вивчення фольклору в освітніх навчаль­них закладах.

      Кононенко Б.Д. Стрілою Перуна:
   Поезія сонцепоклонна. - Полтава: Полтавський літератор, 2015. - 66 с.
    Автор - хоробрий «чорнобилець», самовідданий патріот і гарний Зоет, має кілька книжок. За природним покликанням - язичник, залюблений у рідний край:, неповторну приудайську колиску його таланту, оборонець лісів, лук і духовного багатства. Там:          народилися       його яскраві, дзвінкі рядки,
там і продовжується трудова і творча біографія. Вчитаймось у його ліричні роздуми — поза сумнівом, вони схвилюють кожного з нас...
     Демкина Т.В.
Птичка, которая предсказала цунами, и другие истории от буль-буля. - Київ: ТОВ «НВП «Інтерсервіс», 2012. - 32. с.: і а. 37
     Истории, рассказанные в этой книге, основаны на многолетних наблюдениях автора за жизнью и поведением птиц Восточной Африки. Все иллюстрации в книге сделаны на основе авторских фотографий.
Книга предназначена для детей в возрасте от пяти до восьми лет.






Немає коментарів:

Дописати коментар