четвер, 13 квітня 2017 р.

Великодній подарунок для школярів Мар’їнської ЗОШ №1

       Це неймовірно, але за останні роки бібліотечні  працівники Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика та педагогічний колектив Калайдинцівська ЗШ  I-III ступенів, як і багато інших українців, навчилися об’єднуватися навколо маленьких ідей та перетворювати їх на справжні проекти.

    Відтоді як точиться неоголошена війна на Сході, бібліотекарі  Лубенської ЦБС брали участь у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна», збирали книги українською мовою для бібліотек Слов’янська, спільно з ПОМГО «Твій світ» ще в 2014 році відкрили на базі молодіжного дебатного центру в бібліотеці кризовий центр для тимчасово переміщених осіб, в якому і до сьогодні систематично проводяться найрізноманітніші тренінги.
     Не залишилися осторонь і під час збору найнеобхіднішого для мешканців Авдіївки. Саме тоді, через соціальні мережі працівники центральної книгозбірні звернулися до Євгенія Вілінського, заступника Донецької військово-цивільної адміністрації, аби дізнатися, що  є найнеобхідніше для мешканців Авдіївки і передали через волонтерів  ліки. Так  зав’язалася  дружня переписка і, наприкінці лютого, бібліотекарі довідалися, що школи Мар’їнки  нагально потребують української дитячої книги та літератури, необхідної для навчально-виховного процесу.
   Вже на другий день, під час чергової зустрічі з Сергієм Івановичем Мисником, депутатом  районної ради, директором Калайдинцівської ЗШ і давнім та вірним другом і користувачем  бібліотеки  вирішили спільно зініціювати в районі громадську ініціативу    «Подаруй книги школярам Мар’їнки». Директор Мар’їнської ЗОШ № 1 Ольга Володимирівна Ходько передала лубенцям список бажаних видань.
      Ініціатива зі збору книжок  та коштів на придбання літератури розпочалася з перших хвилин.  На сайтах райдержадміністрації, відділу культури і туризму, відділу освіти і молоді, центральної бібліотеки були розміщені оголошення. Сергій Іванович на колегії та  сесії районної ради озвучив прохання долучитися до акції.
     За березень 2017 року було зібрано 9 тис. грн., на які придбали літературу для навчально - виховного процесу та подаровано понад 200 дитячих книг сучасних українських авторів.     
      Найщедрішими дарувальниками стали депутати Лубенської районної ради на чолі з її головою  Григорієм Угляницею:   Олександр Бровко, Сергій Рудь, Олександр Гриценко, Віктор Моротченко, Володимир Тихович.
    Долучились до ініціативи депутати  Валерій Осаулко, Наталія Гармаш, Василь Куксань, Олександр Сухопар, Світлана Гойда, Лідія Білик, Олексій Коваленко, Сергій Рак. 
   Не залишились осторонь педагогічні та учнівські колективи Калайдинцівської, Березотіцької, Ісківецької, Новооріхівської, Духівської, Тарандинцівської шкіл, Вовчицького ліцею та Вовчицького дошкільного закладу, сільські голови - Валентина Далада (с. Духове) і Наталія Пономаренко (с. Ждани), виконком Вовчицької сільської ради.
   Поділилися книжками  депутати  Олексій Устименко та Надія Клепач, депутат обласної ради Олександр Сиченко,  та головний редактор  газети «Лубенщина» Олександр Міщенко,  Павло Батієвський, краєзнавець, який передав 3 примірники «Кобзаря» та щемний лист школярам, поет Борис Кононенко, працівник видавництва «Інтер-парк» Олександр Безпалько, бібліотекар Вищебулатецької сільської бібліотеки Галина Левченко. 
    Щиро дякуємо всім за небайдужість та активну громадянську  позицію. Завдяки Вам школярі Мар’їнки отримали змогу  підготуватися до ЗНО, написати контрольні роботи, познайомитися з книгами сучасних авторів  - а отже отримати доступ до знань, можливості змінити щось на краще.
     Наш черговий задум втілено. Великодній подарунок вже в дорозі на Схід.  
     Миру всім і злагоди.                                                                                                                                 


Перегляд репортажу тут 




Немає коментарів:

Дописати коментар