вівторок, 4 квітня 2017 р.

Першоквітнева лірика та гумор

Щоб влаштувати свято, потрібно зовсім небагато – цікава книжка, автор, 1-ше квітня на календарі і, звичайно, вдячні слухачі. Саме за цим принципом і було організовано першоквітневе засідання клубу «У дружньому колі». У гості до наших чарівних пані завітала член літоб’єднання ім. О. Донченка при газеті «Лубенщина» поетеса Катерина Юрченко.
З перших хвилин зустрічі ця привітна усміхнена жінка своєю щирістю та відвертістю, своєю поетичною магією заворожила аудиторію. Вона малювала словом, ніби художник пензлем. Лірична душевність, тонке розуміння психології людини притаманні її творчості, її поглядам на життя.
Поезія поетеси до болю близька жіночим серцям, адже у ній сплелись воєдино радість і смуток, солод і гіркота, надія та розпач… Усе як у житті. Задушевна, щира розмова заквітчана віршами відбулась. Майстриня слова поділилася з присутніми найпотаємнішим. «Коли на серці важко, коли душа болить від туги або, навпаки, шаленіє від щастя – поезія завжди в нагоді»,- зізналась Катерина Семенівна. 
Наша запланована заздалегідь зустріч з поетесою недарма відбулася саме у Міжнародний день гумору. Неабияк нашій гості вдаються поезії з присмаком доброї іронії. Легкий, приємний і тонкий гумор – це її вдала спроба усіма відтінками жанру  передати життєву філософію відносин у сім’ї та суспільстві. Французький письменник Віктор Гюго сказав: «Сміх – це сонце: воно проганяє зиму з людських облич».  Нашій гості це чудово вдалося. На обличчях милих пані заясніли посмішки, в очах заіскрились бісики, враз усім закортіло жартувати. Тож у другій частині заходу було анонсовано «вільний мікрофон».  Ось тоді, ніби з безмірної торби веселощів, посипались жарти. Звучали кумедні побрехеньки, веселі історії, байки та гуморески, влучні та дотепні примовки, анекдоти та іронічні вірші. А у запропонованій бібліотекарями інсценізації гумористичного твору виконавці проявили себе неабиякими артистами. Ми навіть не очікували від своїх поважних «клубничат» такої акторської майстерності. Смішні монологи переплітались з жартівливими піснями, які неперевершено виконували улюбленці публіки – подружжя Васильченків Олександра та Світлани із села Войниха та Таїсія Лаврик – Бутенко.
Як виявилось, «гуморили» не задарма. Наша гостя не поскупилась на похвалу та подарунки. Поетичною збіркою «Дивоквіт душі» з дарчим підписом були відзначені кращі з кращих, а ними виявились: Олександр Васильченко, Луїза Яковенко, Лариса Головань, Таїсія Савченко.
Ось такою лірично-гумористичною, щедрою на веселощі та сміх видалась бібліотечна гуморина 2017. Чотири години неймовірного  спілкування пролетіли, як одна хвилина, і засвідчили: в оточенні книг, у дружньому колі, з талановитою гостею, де панує  гарний настрій та добре слово, час збігає непомітно. 





Немає коментарів:

Дописати коментар