вівторок, 2 жовтня 2018 р.

У Лубнах встановили пам’ятну лавку та висадили дерева на честь 10
річчя гуманітарної програми допомоги жертвам нацизму

      Акції на честь 10 річчя програми німецького Фонду "Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє." «Місце зустрічі: діалог» відбулися в 24 містах України. Доєдналося до акції, під час якої  встановили пам’ятну лавку та посадили дерева в місцевій парковій зоні і Лубни. Організатори говорять, що вже 4 – й рік поспіль успішно реалізують заходи гуманітарної програми на Лубенщині. Сама програма покликана допомагати людям, що пережили страждання націонал – соціалізму. 
       Допомогли облаштувати комфортну зону для відпочинку багато небайдужих лубенців. Аби підготувати місце для встановлення лавки, силами учнів та вчителів Лубенської загальноосвітньої школи №7 ім. В. Роїк та працівників Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика провели толоку, прибрали територію. За кошти фонду закупили садженці. Особливі слова вдячності організатори висловили директору Фірми "Авторембуд" С. І. Хорошковатому за посильну допомогу в проведенні робіт по встановленню лавки, а також Лубенській міській раді та міському голові О.П. Грицаєнку за сприяння в організації заходу. Активно долучилися до заходу і інші громадські організації, зокрема,  «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та її керівник Раїса Кошель. Сприяв заходам і територіальний центр соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради. Представники муніципалітету взяли участь у заході.
       Під час самої акції, волонтери  загону «Милосердя» Лубенського медичного училища разом з учасниками проекту – людьми старшого віку посадили дерева. 
       Організатор акції Олександр Чепур вручив подяки учасникам проекту і акції, відмітивши, що тільки спільними зусиллями вдається ефективно змінювати місто на краще та допомагати особам, які постраждали за часів Другої світової війни. 
Завершилась подія дружнім чаюванням та спілкуванням у колі однодумців. В майбутньому облаштоване місце планують перетворити на простір для культурного відпочинку для людей старшого віку та всіх охочих містян чи гостей міста. 
           Довідково: Німецький Фонд «Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє» (www.stiftung-evz.de) є сумісною ініціативою держави, суспільства і приватного бізнесу. Задача фонду збереження пам’яті про злочини націонал-соціалізму та виконання проектів, спрямованих на укріплення взаєморозуміння між народами. Фонд підтримує міжнародні проекти у сфері критичного розгляду історії, захист демократії и прав людини, гуманітарних заходів  для жертв націонал-соціалізму. Адмініструє проекти в Україні  Всеукраїнська благодійна організація „Турбота про літніх в Україні”, що  є неприбутковою організацією, та побудована на принципах самоі взаємодопомоги людей похилого віку на засадах волонтерства.





Немає коментарів:

Дописати коментар