вівторок, 2 жовтня 2018 р.

«Віра. Надія. Любов читача – Бібліотека»

        30 вересня, коли осінь вже починає впевнено вступати у свої права, святкують професійне свято бібліотекарі — провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Тому у п’ятницю у районній бібліотеці ім. Володимира Малика зібалися бібліотекарі з усіх куточків району та ті, хто хотів їх привітати: голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, керуючий справами Засульської сільської ради Сергій Бойко, начальник відділу культури райдержадміністрації Людмила Пазенко та багато інших.
      На щастя, незважаючи на всі перипетії йтруднощі,  Лубенщина  зберегла центральну бібліотечну систему.
Про це говорила у своєму вітальному слові очільниця району Тетяна Качаненко, відзначаючи найкращих грамотами. Дійсно, на сьогодні в районі налічується 40 бібліотек. Особливо це важливо для сільської місцевості, адже часто в селі, де немає вже ні школи, ні дитсадка, заклади культури залишаються таким собі острівцем духовності, місцем, куди людина може прийти, і де її зрозуміють. Звісно, в місті, та й у великих селах, є альтернатива: інтернет. Та чомусь і далі люди вервечкою тягнуться до книгозбірень, де можна потримати у руках читану-перечитану улюблену книгу, або ж новинку, що вабить незвідністю та шелестить ще не торканими сторінками.
        Безліч теплих слів, пісенні дарунки від колег із районного будинку культури, квіти, подарунки, сміх – все це відбувалося у затишному приміщенні. А навколо були книги, безліч книг: дорослих і дитячих, наукових і художніх, трагічних та жартівливих, сучасних і класичних. Вони мовчки спостерігали за людьми і чекали. Доки хтось їх відкриє, і тоді вони зможуть заговорити і повідати читачеві якусь свою, реальну чи вигадану історію. Адже День бібліотек – це свято не лише бібліотекарів, а ще й читачів. Доки ми є, доти будуть існувати бібліотеки, зігріваючи людські душі та тренуючи уми.













Немає коментарів:

Дописати коментар