пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Козацькими шляхами

         В історичному минулому українського народу було таке неповторне і легендарне явище як Запорозька Січ.  Це про неї  М.Гоголь у своєму творі «Тарас Бульба» писав: «Ось звідки розливається воля й козацтво на всю Україну!»
       Запорозька Січ…Козаччина… - найлегендарніше минуле українського народу, його святиня. Українське козацтво вписало не одну героїчну сторінку в історію українського народу, завжди було уособленням національного характеру, сили й мужності.
        Тож з нагоди свята – Дня українського козацтва читальний зал районної бібліотеки для дітей ім. О. Донченка зібрав на козацьке  свято учнів 6 кл. ЗОШ №6  (класний керівник Єфремова Світлана Миколаївна).

      Всі учасники дійства відправилися в славну Країну Козаків, зазирнули в минуле нашого народу, згадали українські пісні, танці, ігри, відчули своє міцне козацьке коріння.
     В уяві кожного маленького козачати спалахнув образ сильних, мужніх і відданих рідній землі людей. Через віки долинув шелест козацьких знамен, брязкіт зброї, стогін рідної землі від копит навальних ординців, а ще бій, як блискавка, як межа між життям і смертю, між минулим і майбутнім.
     Захід пройшов жваво і весело. Активними були і козаки, і маленькі козачки (Ярослав Семистрок,  Андрій Терець,  Артем Кобзар, Захар Власенко, Богдан Любич, Марія Ступка). Гості свята відповідали на запитання вікторини та розгадували загадки на кмітливість.
    Крім цікавого екскурсу сторінками Лубенської історії разом з бібліотекарями діти поринули у світ козацьких забав. Конкурсна програма змусила юнаків добряче попрацювати.
     Молоді козацькі курені «Хорбрі» та «Відважні» демонстрували свою силу, мужність, здолали козацьку стежку, яка складалася з ряду завдань («Двобій з кульками», «Сильна рука», «Конкурс кашоварів,  «Конкурс  любомудрів» тощо).
     Наприкінці заходу читачі ознайомилися з матеріалами виставки «Мудрість козацької доби».
     Завзяті козачата довели, що вони гідні нащадки  славного козацького роду.








Немає коментарів:

Дописати коментар