пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Мандри до козацьких скарбів

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці.  У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю - снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем». Це свято вважається одним з найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає й святкування Дня українського козацтва, адже Божа матір з давніх-давен вважалася покровителькою українських козаків.  Символічним є те, що в цей самий день з 2015 року відзначається також День захисника України. Адже всі ми є нащадками славного козацького роду. 
Саме з нагоди цих свят і завітали до Лубенської центральної районної бібліотеки  на урок-змагання «Мандри до козацьких скарбів» учні 6 класу Лубенської ЗОШ № 3. Провідний бібліотекар Олена Самойленко розповіла дітям цікаві факти про українських козаків та про найіменитіших гетьманів України. А потім бажаючі проявити свої знання та вміння взяли участь у змаганнях. Учасники двох куренів на чолі з отаманами бігали наввипередки, малювали козака, відповідали на запитання вікторини та мали змогу відчути себе Попелюшками, перебираючи крупу.  Перемогу здобув «Курінь Максима», який отримав у подарунок від бібліотеки дві книги. 
Присутні на заході мали змогу переконатися, що всі ми є гідними нащадками козацького роду та достойними захисниками України.





Немає коментарів:

Дописати коментар