середу, 6 листопада 2019 р.

З рідним словом міцніє держава!

Мова – це показник культури людини. Недаремно говорять: «Заговори, щоб я тебе побачив». Сила слова безмежна, особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виражене. Коли воно сліпуче як «проміння ясне», а могутнє як «хвилі буйні». Коли слова – палкі блискавиці, вони здатні творити дива та хвилювати найтонші струни людського серця. 

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. З нагоди цього свята в читальній залі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика зібралися учні 1 курсу Лубенського професійного ліцею №12 аби  пізнати корені українського слова, які беруть свій початок з найдавніших діалектів праслов’янських племен. Провідний бібліотекар відділу обслуговування Олена Самойленко познайомила учнів з історичним шляхом української мови від витоків до сьогодення та представила до уваги перегляд відео «Цікаві факти про українську мову».  Діти залюбки взяли участь у мовознавчій грі, що включала в себе ребуси, розгадування фразеологізмів та анаграм, яку підготувала для них бібліотекар Лариса Гончарук.
На завершення учасники мали змогу ознайомитися з виставкою-сюрпризом «Кіт у мішку», яка діє в читальній залі книгозбірні. Вона привернула увагу присутніх своєю загадковістю. Адже за кожним  «сюрпризом» приховано яскраву обкладинку та цікавий сюжет. 







Немає коментарів:

Дописати коментар