середу, 22 січня 2020 р.

Любіть Україну!

Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира Малика долучилась до заходів, які були проведені 22 січня в опорному  закладі «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені генерал-майора Ф.Д. Рубцова» до Дня Соборності України.  
«Вшанування цієї дати, Дня Соборності України,  надзвичайно важливе у вихованні молоді. Учні мають розуміти значення боротьби за територіальну цілісність нашої Батьківщини» - такими словами звернулася до учнів 8-10 класів директор центральної районної книгозбірні Валентина Сьомак. Але не може усвідомлення важливої ролі Батьківщини в житті молодого українця бути  без знання ним історії, культури, звичаїв, традицій українського народу. Аби учні 8-10 класів перевірили здобуті знання та почерпнули щось нове, провідний бібліотекар відділу обслуговування  центральної районної бібліотеки Олена Самойленко підготувала для них інтегровану гру-вікторину «Любіть Україну!».

Перші ніж приступити до виконання поставлених завдань, учасники поділилися на три команди – «Соборна», «Незалежна» та «Вільна».  Гра проходила в декілька етапів: «Історичний», «Географічний», «Літературний», «Народознавчий» та «Асоціативний». Учні залюбки відповіли на запитання з історії України, відгадали географічні шаради, за описом впізнали літературних героїв та митців, розподілили народні свята України в хронологічній послідовності, розповіли про свої улюблені традиції святкування в родині Різдва, Великодня та Водохреща. З особливим натхненням та задоволенням учасники виконали останнє завдання – зобразили на малюнках неньку-Україну.  Всі завдання ретельно перевіряли та справедливо оцінювали учасники журі, які й визначили переможця – команду «Незалежна». 
Але насправді в грі-вікторині не було переможців і переможених, адже всі учасники проявили себе неабиякими патріотами та знавцями історії своєї Батьківщини. Тож ми з впевненістю можемо сказати, що підростаюче покоління зможе з гідністю захищати, берегти та примножувати багатства соборної, незалежної, вільної України!









Немає коментарів:

Дописати коментар