понеділок, 13 січня 2020 р.

В Симоненковім краю

8 січня учасники клубу «У дружньому колі» долучились до святкування 85 річниці від дня народження видатного українського поета та громадського діяча Василя Симоненка. Разом з працівниками центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика вони відвідали рідні місця нашого видатного краянина.

Завітавши в село Біївці, побували  в хаті-музеї, де народився і виріс Василь Симоненко, та взяли участь у святковому мітингу.
Після цього, разом з іншими шанувальниками творчості нашого славного земляка учасники клубу помандрували до Тарандинцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, котру свого часу закінчив поет і яка нині носить його ім’я. 
Цікавою та змістовною була екскурсія музеєм Василя Симоненка.   Надзвичайний інтерес у відвідувачів викликали експонати, пов’язані з життям поета. Учасникам клубу випала чудова нагода поспілкувались  з ініціатором та організатором створення музею, колишнім директором школи Василем Бутом. 
Літературно-мистецьке свято продовжилось в Тарандинцівському будинку культури. На заході лунали твори великого поета,  та розповіді про його життя. Поезія Василя Симоненка торкнулася струн кожної душі, адже слово сказане   ним у віршах актуальне і нині, важливе  для нашого непростого сьогодення. Кульмінацією дійства стала церемонія нагородження та урочисте відзначення лауреатів цьогорічної літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка. Завершилось свято безсмертною піснею “Виростеш ти, сину “ (Лебеді материнства), у виконанні хору «Оберіг». Приємно серед співаків було бачити  обличчя  друзів - відвідувачів бібліотеки та клубу. Слова пісні підхопили всі присутні, вона поєднала не лише голоси, а й душі учасників свята.











Немає коментарів:

Дописати коментар