четвер, 9 січня 2020 р.

Мандрує світом слава Симоненка, 
а Батьківщина його – Лубенський край

85 років тому у мальовничому селі Біївці, що на Лубенщині, народився хлопчик, якому судилося    жити у пам'яті людській довше,ніж наміряла доля йому земного життя. Мужній, безкомпромісний, саможертовний патріот, чесний і справжній поет свого покоління - таким був Василь Симоненко. 

У Тишківській сільській бібліотеці зібралися шанувальники творчості Василя Симоненка на літературну годину "Мандрує світом слава Симоненка, а Батьківщина його - Лубенський край". бібліотекар Галина Орел розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях ювіляра. Користувачі бібліотеки Тетяна Артеменко та Тетяна Божченко прочитали улюблені вірші поета, а найменші книголюби  прослухати уривки із казок "Цар Плаксій та Лоскотон" та "Подорож в країну Навпаки".
Також під час заходу бібліотекар ознайомила присутніх із творчістю лауреата премії ім. Василя Симоненка в галузі журналістики - Марини Кононенко(Ганни Кревської) та запропонувала ознайомитись з її книгами "Під корою", "Імена снігу", "Ситцеве щастя".
Валентина Обмок, Лариса Артеменко, Тетяна Козаренко та Наталія Козаренко прочитали вірші сучасних поетів, присвячені пам'яті Василя Симоненка. 
На закінчення літературної години в залі лунали пісні на слова В. Симоненка "Виростеш ти, сину" та  "Не моя".



Немає коментарів:

Дописати коментар