вівторок, 21 липня 2020 р.

Бібліотека імені В. Малика стартувала у новому проєкті

      20 липня відбувся своєрідний старт проєкту ПОМГО «Твій світ» «Мистецтво перемагати булінг: форум – театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах малих міст України», одним із партнерів якого виступає Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира Малика.
        Команда фахівців спільно з представниками різних зацікавлених сторін: батьками, представниками громадських організацій, спеціалістами ювенальної превенції та центру вторинної правової допомоги, працівниками бібліотеки провели креатив – зустріч. У ході обговорення учасники актуалізували та розширили проблематику, зокрема, звернули увагу на поширенні кібербулінгу. Під час карантину діти проводять багато часу в мережі Інтернет, тож зараз вони особливо потребують зручного і швидкого механізму реагування на кібербулінг. Серед експертів також було проведено опитування, а сама группа, у результаті зустрічі, напрацювала рекомендації, які будуть включені до інформаційних матеріалів для батьків на тему протидії булінгу. 

      Даний проєкт планується реалізувати у Полтавській, Київський та Чернігівській областях. Протягом року фахівці та залучені тренери – експерти працюватимуть над упровадженням інтерактивної методики форум – театру в учнівських колективах трьох міст Пирятин, Бориспіль та Ніжин. Разом з психологами шкільні лідери пройдуть навчання та здобудуть знання з прав людини, громадянські навики і вміння, опанують та застосують навички з проєктного менеджменту, спланують та реалізують у своїх колективах власні ініціативи з подолання булінгу.
         Підтримку проєкту «Мистецтво перемагати булінг: форум – театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах малих міст України» надає Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні. 






    



Немає коментарів:

Дописати коментар