четвер, 13 січня 2022 р.

 Українізаторська діяльність Івана Огієнка: погляд крізь час

  15 січня виповнюється 140 років від дня народження Івана Огієнка (митрополита Іларіона), визначного ученого-історика, поета, громадсько-політичного і церковного діяча, митрополита Української автокефальної церкви.

    Іван Іванович Огієнко прожив 90 років, і кожен день з його довгого життя, за висловом богослова й мистецтвознавця Дмитра Степовика, «був днем бджоли, що від світання до смеркання носить по краплині мед до свого вулика». Загалом Огієнко створив понад 1000 праць із різних галузей знань. Серед них енциклопедичні «Історія української культури», «Українська церква», «Історія української літературної мови», «Дохристиянські вірування українського народу», за якими сьогодні полюбляють писати реферати студенти. Іван Огієнко - особистість, яка становить окрасу нації.

    На вшанування пам'яті видатного українця в Публічній бібліотеці імені Володимира Малика розгорнуто книжкову викладку «Українізаторська діяльність Івана Огієнка: погляд крізь час». На викладці представлені праці вченого: «Рятування України» та «Українська культура», висвітлюється богословська діяльність митрополита Іларіона. Заслуговує на увагу читача біографічне дослідження Миколи Тимошика «Як ти українець…» Життєпис івана Огієнка створений на основі нових документів, віднайдених автором у спецфондах України, архівах Польщі, Швейцарії, Франції, Канади й США. 

#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше

#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК

з Український інститут книги





Немає коментарів:

Дописати коментар