четвер, 20 січня 2022 р.

 У Лубенській Публічній бібліотеці  ім. Володимира Малика відбувся гурток самодопомоги для людей літнього віку.  

    20 січня 2022 року у Лубенській Публічній бібліотеці  ім. Володимира Малика відбувся гурток само/ взаємодопомоги.  Захід пройшов для учасників і учасниць літнього віку. 

    Організували зустріч книгозбірня спільно з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією "Твій Світ. Керівник проєкту Олександр Чепур ознайомив присутніх із змістом проєктної діяльності, продемонструвавши відеоролик. Із задоволенням учасниці обговорили тему збереження здоров'я у зимовий період та корисні поради, як зберігати тепло у помешканні та облаштувати безпечне середовище свого житла.

    Презентували для присутніх і новий інформаційний буклет. Його вже активно поширюють, адже він містить  важливу для людей поважного віку інформацію, яка стає життєво необхідною під час спалаху COVID-19.  Буклети містять інформацію про те, що переживають особи старшого віку в ізоляції. Чому особи старшого віку особливо уразливі до COVID -19. Де і як літнім людям отримувати правдиву інформацію про коронавірус і вакцинацію. Що таке само/взаємодопомога для осіб поважного віку та як створити такий гурток. Його уклали експерти і представники партнерських організацій. 

     Завершили захід майстер - класом з малювання кавою. Це допомогло поліпшити емоційний стан учасників, а сама техніка проста і доступна у застосуванні особами похилого віку. Гуртки відбуваються у шести громадах Лубенського району. Напередодні подібна зустріч відбулася в Оржицькій публічній бібліотеці. Учасниці заходу, окрім теми гуртка, ознайомились із традиціями Свята Водохреща, про яке бібліотечні працівники та активні членкині клубу підготували тематичний блок.

    Гуртки  відбуваються у рамках проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19», який здійснюється завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.  








Немає коментарів:

Дописати коментар