понеділок, 31 січня 2022 р.

 Нарада працівників бібліотек Лубенської громади

    28 січня 2022 року на базі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика, за участі начальника Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Юрія Миколайовича Литовченка, відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників. Розпочався захід з приємного. За підсумками року  в конкурсі «Краща сільська бібліотека» було визначено кращі бібліотечні заклади –філія № 5 Березотіцька СБ (завідувач Лариса Павлунік) та філія № 8 Вовчицька СБ (завідувач Людмила Ревуцька). Керівник подякував за успішну роботу та побажав не здавати позицій і цього року. Юрій Литовченко у виступі зазначив, що торік відбулася реорганізація бібліотек Лубенської громади, незважаючи на складнощі, вдалося зберегти бібліотечну мережу. Звісно, не просто виживати закладам культури сьогодні, існують проблеми, щодо вирішення яких проводиться планомірна робота. Також Юрій Литовченко подякував присутнім за роботу та побажав і надалі працювати для громади, радувати користувачів бібліотечних закладів цікавими та змістовними соціокультурними заходами.   

Надалі нарада перейшла у конструктивне робоче русло. Директор Публічної бібліотеки Валентина Сьомак зробила акцент на основних напрямках роботи бібліотек в умовах сьогодення, зауваживши, що бібліотечні заклади зараз знаходяться на шляху системної трансформації від місця зберігання книжок до культурного центру розвитку громади, місця спілкування, отримання інформації. Тому нагальною є потреба намітити реальні кроки змін щодо кожної окремої філії, враховуючи їх потенціал та пріоритети діяльності.

    Підсумки здачі звітів, глибокий аналіз по кожній філії провела Лідія Іваненко, методист І категорії. Провідний методист Наталія Мусієнко, надала поради щодо створення позитивного іміджу бібліотеки у місцевій громаді зауваживши, що його складовими є активна комунікація з жителями даного населеного пункту, залучення їх до соціальних та культурних активностей, надання цифрових інформаційних послуг. 

    Питання стандартів оформлення матеріалів проведених соціокультурних заходів, у своєму виступі торкнулася провідний бібліотекар Ніна Бородавка, а довідково-бібліографічну складову діяльності бібліотек висвітлила провідний бібліограф Наталія Замараєва.

    На важливості регулярного наповнення контенту блогу та сторінки бібліотек-філій у соціальній мережі Фейсбук наголосила бібліотекар відділу інформаційного сервісу Віталіна Курильчук, яка також нагадала колегам щодо їх участі у проекті «Дія. Цифрова освіта» та проведенні навчань з комп’ютерної грамотності у філіях, які виконують функцію Хабів цифрової грамотності.

    В рамках професійного спілкування відбулося ознайомлення бібліотекарів з проєктом Колективного договору бібліотечних працівників Публічної бібліотеки ім. В. Малика та його обговорення. Члени трудового колективу одноголосно підтримали прийняття даної редакції документу за основу.

    Нарада завершилася, а завідувачі сільськими бібліотеками ще довго спілкувалися з фахівцями книгозбірні та з колегами. Маємо надією, що 2022 рік буде успішнішим та сприятливішим у роботі.
















Немає коментарів:

Дописати коментар