пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

 «Гей, пливе кача…»

     20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем – Днем Героїв Небесної Сотні, який встановлено Указом Президента України від 11.02.2015 р. № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».  

 Історія нинішніх подій в Україні щодня викарбовує нові імена героїв-захисників держави у книзі вічної пам’яті. На її сторінках назавжди залишаться спогади про тих, хто загинув під час Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. 

 18 – 20 лютого 2014 року під час Євромайдану на Інститутській вулиці у Києві бійці підрозділу «Беркут» розстрілювали протестувальників. 20 лютого загинуло найбільше активістів. Наступного дня на Майдані відбулося прощання із загиблими, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання лунала пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

 Долучаючись до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, Публічна бібліотека імені Володимира Малика пропонує ознайомитися з виставкою-реквієм ««Гей, пливе кача…»». В експозиції представлені документи з фондів бібліотеки. Книги і публікації в журналах та збірниках розкажуть про тих, хто не побоявся куль і кийків, поклав своє життя за рідну Україну, показав всьому світові, що українці ніколи не стануть на коліна.







Немає коментарів:

Дописати коментар