четвер, 12 травня 2016 р.

      «Матусю рідненька, тобі я вклоняюся»

       У травневу пору буяння весняних фарб, квітів в садах і на клумбах, пишної зелені навкруги, дзвінкого співу птахів, чистого зоряного неба вночі і ніжних світанків вранці, Лубенщина відзначила День матері. 
       Мама – берегиня роду, її ласка гріє нас усе життя. Немає вищої любові за материнську. Без мами немає життя на землі. Мати годує дітей, як земля людей. Рідну землю, край, де ми народилися, звідки беруть початок наші життєві стежки, Батьківщину ласкаво називають Мати-Земля. Тому цей світлий весняний день – це данина шани, поваги і любові до Мами.

      В народі кажуть: «Нема цвіту білішого, як цвіт на калині, нема в світі ріднішого, як мати дитині». Саме під такою назвою в бібліотеках району діяли  книжкові виставки, викладки та полички літератури, які переглянули користувачі бібліотек.
        У центральній районній  бібліотеці імені Володимира Малика відбувся  святковий захід під назвою «Матусю рідненька, тобі я вклоняюся»  для учнів  5-6 класів  Лубенської спеціальної ЗО школи - інтернату    (вчителі  Світлана Здоровик  і Богдан Іваненко ) та користувачів  бібліотеки.
       Пісні, вірші, вікторини, загадки, конкурси  проводили  учасники  клубу «Веселі долоньки» та  театральної студії «Смайли»  Влада Ковтун,  Данило Бровар, Денис Колісник, Богдана Сидоренко.
       З вітальним словом до дітей  звернулися присутні на заході  депутат  обласної ради Руслан Ляшко і голова СЖТ «За майбутнє дітей України» Раїса Кошель.
         Святкового настрою дітям додали  солодкі подарунки, які  придбали для них  партнери бібліотеки, чуйні, небайдужі люди - депутати обласної та міської ради, приватні підприємці Руслан Ляшко, Дмитро Тараненко, Євген Шумейко. Їм  щире слово подяки від організаторів та учасників  дійства.   
       Захід  провели працівники  відділу обслуговування ЦРБ імені Володимира Малика Лариса Гончарук та Марія Бровар  
      Минають роки, а мамине добре слово вічно живе у наших серцях. Крізь роки воно озивається червоною калиною в лузі, стрункою тополею в полі, кучерявою вербою над водою, білокорою берізкою, вишневим цвітом, солов’їною мовою, пахучістю трав… І де б ми не були, нас завжди зігріває материнська ласка і любов.





Немає коментарів:

Дописати коментар