понеділок, 23 травня 2016 р.

Танцювальний флешмоб «У ритмах Європи»

      З  2003 року згідно з указом Президента України, щорічно кожної третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи. Це свято було встановлено в зв'язку з прийняттям стратегічного курсу на інтеграцію в Європу і прагненням приєднатися до країн ЄС. Крім цього, День Європи в Україні символізує єднання, спільність цінностей та історії всіх націй, що живуть на континенті.

      Бібліотеки району не стоять осторонь цієї події. На початку року  центральна районна бібліотека імені Володимира

Малика стала переможцем проекту «Все про Європу: читай, слухай дізнавайся» і відкрила Пункт європейської інформації. Сьогодні кожний бажаючий  має можливість отримати тут офіційну інформацію про ЄС,стати учасником  клубу спілкування англійською мовою, здійснювати відео мандри, спілкуватися в онлайн - режимі з представниками різних європейських країн.
      22 травня  танцювальний флешмоб «У ритмах Європи» став заключним акордом європейського тижня, який проводив Пункт європейської інформації бібліотеки і танцювальні колективи РБК
 «Водограй »(Лариса Фесенко), «Перлина»(Оксана Погрібна), «Аміра» (Тетяна Дацій), «Ренесанс» (Дмитро Лоховицький ).
       Більше години просто неба артисти знайомили містян з танцювальним мистецтвом Європи. В ході флешмобу бібліотекарі презентували книжкові виставки «Україна –ЄС: план дій на майбутнє», Євросоюз - дізнайтесь більше», перехожі дивувалися фотосушкою світлин «Наші читачі в Європі: приєднуйтесь!» тощо. Працівники районних бібліотек запрошували всіх бажаючих до ПЄІ, роздавали прапорці країн Євросоюзу та кульки.
       Директор  Лубенської централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак: «Тиждень Європи  у бібліотеках це ще одна нагода показати українцям, що Європа – поняття не географічне. Ми розповідали, насамперед, дітям та молоді про європейські цінності: повагу до особистості, її свободи та безпеки, а ще про культуру та літературу європейських країн. В бібліотеках пройшли вікторини, ігри, книжкові та фотовиставки, віртуальні мандрівки присвячені країнам Європи. У Засульській бібліотеці гімназисти зустрілися з представником польської  діаспори. Отже завдяки бібліотекам Європа стала ближчою та зрозумілішою лубенцям».





Немає коментарів:

Дописати коментар