вівторок, 17 травня 2016 р.

Без оформлення віз - в Європу

     Естафету Тижня Європи продовжив абонемент відділу обслуговування центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика.
   17 травня відвідувачі книгозбірні були приємно здивовані, адже, прийшовши за книгою, вони автоматично поринули в атмосферу свята, стали безпосередніми учасниками незвичного дійства.               Працівники абонементу Наталія Мусієнко і Ніна Бородавка запропонували їм здійснити цікаву та пізнавальну мандрівку країнами та містами Європи. Подорож ця не вимагала оформлення віз та довгих  перельотів, адже вона була віртуальною та розважальною.
Кожна країна світу красива та неповторна, сповнена пам’яток та популярних туристичних місць. Європа – особливо багата на архітектурні шедеври. Розкішні середньовічні замки, фортеці, старовинні музеї та галереї, фонтани та мости, унікальні пам’ятники та шедевральної  краси   споруди  різних архітектурних стилів – це справжні візитівки європейських міст. І присутні помандрували Парижем та Венецією, Амстердамом та Лондоном, Флоренцією та Берліном, Стокгольмом та Римом. На великому екрані демонструвалась відеопрезентація «Культурні столиці Європи».
Насамкінець віртуальної подорожі, присутнім було запропоновано перевірити свою, так би мовити, європейську обізнаність.  Вікторина складалась з декількох етапів: на першому «Чи знаєш ти Європу?», присутні відповідали на загальні географічні питання, а на другому, «Відгадай столицю»,  за назвою країни вказували її столицю. Питання були середньої складності, але, до честі читачів, звучали правильні відповіді практично на всі запитання.
Крім вікторини, свою кмітливість та ерудицію  присутні мали змогу проявити і під час гри «Знайди батьківщину письменника» та асоціативного лото «Країни та символи». Кожна країна, зазвичай, асоціюється з окремими  предметами - символами, найбільш притаманними саме їй. Ось і ми вирішили перевірити наскільки наші читачі їх знають. Було запропоновано країну і до неї декілька картинок символів. Відрадно, що кожний виконавець з ентузіазмом та завзяттям намагався  найуспішніше продемонструвати свої знання.
Найкращими знавцями Європи виявилися користувачі бібліотеки: Ніна Макаренко, Світлана Пономаренко, Олександр Авраменко, Олександр Фролов, Федір  Чернокульський.
       Гарний настрій, нові знання та солодкі призи отримали всі, хто завітав на абонемент цього дня. Ця незвична атмосфера сприяла цікавому діалогу між користувачами та бібліотекарями. Ті читачі, котрі побували в містах Європи, ділилися своїми незабутніми  спогадами та враженнями.










Немає коментарів:

Дописати коментар