неділю, 15 грудня 2013 р.

Василь Симоненко

     13 грудня виповнилось 50 років із дня трагічної смерті нашого видатного земляка, витязя молодої української поезії Василя Симоненка.
    В бібліотеках Лубенської ЦБС були організовані книжкові виставки, перегляди літератури, літературні години присвячені пам’яті видатного поета та справжнього громадянина.


В Тарандинцівській ЗОШ пройшов літературно - музичний вечір, учасниками якого стали учні, літератори, бібліотекарі, гості із різних куточків Полтавщини. В актовій залі лунали вірші Василя Андрійовича та присвяти йому від поетів-земляків Олександра Печори, Наталі Баклай, Раїси Плотникової, Юлії Манойленко та пісні написані на його слова у виконанні Олени Білокінь та Віталія Мороза. А в районному будинку культури вже в одинадцяте відбувся конкурс читців творів Василя Симоненка. В двох вікових категоріях переможцями стали: Старовойт Сергій, Тараненко Євген, Обмок Олена, Захарченко Альона, Кудлай Дмитро, Руднікова Наталя, Кононенко Вікторія, Несен Єлизавета,Гринь Оксана, Калайда Дмитро, літературні гуртки та студії із Тарандинцівської ЗОШ, Лубенського фінансово - економічного коледжу та загальноосвітньої школи № 1. Симоненкове слово живе і вже багато років вчить нас любити Батьківщину, поважати свою мову та історію, бути на цій землі Людиною та Громадянином.




Немає коментарів:

Дописати коментар