середу, 4 грудня 2013 р.

Все про чай

Як завжди, за чашкою чаю, зібралися члени клубу на своє чергове засідання. Але було воно особливим, адже головним героєм став чай, так саме він.
На столі «шумів», «гудів», «свистів» красень - тульський самовар. А навколо нього пишалися рум’яними боками пиріжки, блищали різнокольровими обгортками цукерки, розетки повнились домашнім варенням і, звісно ж, серед цього розмаїття, почесне місце займала  низка бубликів. Все відповідно традиціям російського чаювання.
Зала повнилась духмяними ароматами. Яких тільки чаїв не було: чорний, зелений, білий, червоний, з домішками та без. Кожен міг дібрати напій собі за смаком.
Звучали пісні, вірші, легенди про чай. Не дивлячись на те, що панувала легка святкова атмосфера спілкування, бібліотекарі не забули ознайомити присутніх з історією виникнення цього напою, традиціями чаювання у різних країнах,  цікавими фактами про чай та нюансами чайного етикету. Чудовим доповненням інформаційного блоку був перегляд фото  самоварів та картин художників, що зображали чайну трапезу.
Заряд позитивних емоцій від спілкування, отримали присутні у своєму дружньому колі.














Немає коментарів:

Дописати коментар