четвер, 26 грудня 2013 р.


     «На неокраєнім крилі»

         Ім’я Миколи Васильовича Костенка, поета, прозаїка, критика, літературознавця, публіциста, члена Національної спілки письменників України з 1997 року, члена Національної спілки журналістів з 1965, відоме та знане  далеко за межами його малої Батьківщини, села Ісківці  Лубенського району. Микола Костенко – не тільки  поет, а й справжній громадянин, якому болить усе. Своєю поезією він прагне очищати людські душі від намулу і виводити рідний народ із долин  до вершин добра, справедливості та людської гармонії.
          Презентація останньої книги  Миколи Васильовича «На неокраєнім крилі»,  присвяченої  200 – річчю з дня народження велету українського  духу і слова Тарасу Григоровичу Шевченку, пройшла у читальній залі центральної районної бібліотеки ім. Малика.  Ця  книга нещодавно вийшла з друку у видавництві «Полтавський літератор» і своїм розпеченим  та щирим словом торкається кожного небайдужого серця.
 
         На захід зібралися представники творчої інтелігенції, літератори, бібліотекарі, учнівська молодь. У передмові до своєї  книги Микола Костенко писав:  «Для мене писати про Шевченка – як народові складати думу: увесь процес – ціла наша історія. І кожна її сторінка не завжди писалася піднесено, частіше – у хвилину затяжного розпачу, суму, важкого роздуму і непевної надії. Таким було народне життя... Так жив, так відчував і так творив  Той, хто є предтечею і рушієм нашої подальшої історії…»  Віршовані роздуми нашого земляка линули з вуст голови літературного об’єднання ім. О.Донченка Олександра  Міщенка та його заступниці Ніни  Шерстюк, поета Анатолія Устименка, бібліотекарів Олени Самойленко, Лариси Гончарук, Олени Симоненко, Оксани Мироненко. Та найкраще про Миколу Костенка та його нову книгу розповів побратим по духу та друг поета, заступник голови Полтавської спілки літераторів,голова міськрайонної організації «Просвіта» Олександр Андрійович  Печора. Окрасою заходу стали виступи бандуриста Віталія Мороза, у виконанні якого пролунали  українські народні пісні та думи.
                  











    

Немає коментарів:

Дописати коментар