середу, 4 грудня 2013 р.

«Засяйте над планетою, невинні душі!»


                                                                                «Пекельні цифри та слова
                                                                                    У серце б'ють неначе молот
                                                                               Немов, прокляття озива
                                                                           Рік тридцять третій…
                                                                      Голод… Голод…»

23 листопада в Засульській сільській бібліотеці відбулася година пам'яті  «Засяйте над планетою невинні душі!» з нагоди 80-х роковин жертв Голодомору в Україні. А також була організована книжкова виставка «Минуле стукає в наші серця». На заході були присутні мешканці села, які також розділили смуток і скорботу про жертви трагедії, яка не має аналогів у світі і містить всі ознаки геноциду проти українців.
Історія України завжди відзначалася складністю і неоднозначністю. Здається, більше немає в світі країни з таким суперечливим і трагічним минулим.
Сьогодні кожен з нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших сторінок – штучний Голодомор 1932 – 1933 років, який призвів до небачених безневинних жертв.
Пам'ять народу наше найдостовірніше історичне джерело, вона жива, це її тривожні дзвони закликають кожного з нас сьогодні пропустити крізь власне серце цей вселенський біль, зробити висновки відповідно до свого розуміння моралі, добра і передусім відповідальності.
Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно – надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи.
Зав. бібліотекою М. Мороз,
                                                                                      бібліотекар М. Пархоменко







 

Немає коментарів:

Дописати коментар