четвер, 16 жовтня 2014 р.

Бібліотеки як центри громади в умовах воєнної загрози


15 жовтня на базі  Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.К. Малика відбувся тренінг «Бібліотеки як центри громади в умовах воєнної загрози: робота з ВПО (внутрішньо переміщені особи)», який був проведений працівниками Полтавської ПОУНБ ім. І.П. Котляревського – Влезько Надією Володимирівною (заступник директора ПОУНБ ім. І.П. Котляревського) та Микитенко Надією Василівною (завідуюча Інтернет-центром ПОУНБ ім. І.П. Котляревського). Учасниками тренінгу були працівники Лубенської ЦРБ  ім. В.К. Малика та працівники сільських бібліотек-філій.
Основною метою проведеного навчання було передати бібліотекарям знання та навички для надання консультаційних та інформаційних послуг переселенцям/ВПО.
Учасники тренінгу ознайомилися з психологічними та соціальними особливостями надання послуг ВПО, а також дізналися, які саме послуги бібліотеки можуть надавати переселенцям. За допомогою практичних завдань бібліотечні працівники розробили макет рекламних флаєрів, завдяки яким переселенці зможуть дізнатися про бібліотечні послуги для ВПО.
Одним з питань тренінгу був Виборчий процес-2014. Тренер Микитенко Н.В. детально ознайомила учасників з їх конституційними правами та з особливостями участі у голосуванні переселенців зі Сходу.
Насамкінець, всі учасники заходу поділилися враженнями від тренінгу та підтримали ідею впровадження послуг для ВПО в бібліотеках Лубенського району.








Немає коментарів:

Дописати коментар