середу, 1 жовтня 2014 р.

На Лубенщині  надаватимуть підтримку жертвам нацистських переслідувань

         Днями Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»  провела урочисту зустріч місцевих органів влади, засобів масової інформації   та учасників проекту надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму.
        Презентація проекту відбулась у в рамках святкування Дня бібліотек  в приміщенні Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.Малика, головного партнера проекту,  де учасникам була представлена співпраця громадської організації та Німецького  федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє», який підтримує проекти на допомогу  літнім людям, жертвам нацизму.
        «Увага до цієї категорії українців є особливо важливою і затребуваною, зокрема у сфері їх соціалізації, повноцінному відновленню відчуття потрібності в суспільстві»,  -  повідомив ініціатор проекту Олександр Чепур.
        Проект триватиме два роки і вчитиме лубенців чуйності, добродійності, толерантності та шаноби до старості. А головне — допомагатиме  людям значно покращити якість життя.
       «Подолання самотності літніх людей, спілкування різних поколінь, передача багатого життєвого досвіду, поважне ставлення до старості, увага до щоденних труднощів і проблем пристарілих людей, ─ це основні завдання, які ставлять перед собою працівники  і партнери проекту», - повідомила директор бібліотеки Валентина Сьомак.
        Поки що громадські активісти не мають точних даних про кількість живих на сьогодні жертв нацизму, які проживають на  Лубенщині.
        «Для уточнення цієї інформації ми ведемо пошукову роботу, - зазначила психолог проекту Пода Юлія. - Ви можете написати або подзвонити нам і стати отримувачем допомоги»
          До відома, нацистські переслідування ─ злочинне позбавлення Німеччиною в роки Другої світової війни волі мирного населення на тимчасово окупованій території України або за її межами шляхом ув`язнення його у концентраційних таборах, гетто, інших місцях примусового тримання, а також насильне вивезення мирного населення на примусові роботи на територію Німеччини або її союзників, що перебували у стані війни з колишнім СРСР, або на території окупованих ними інших держав.






Немає коментарів:

Дописати коментар