середу, 6 травня 2015 р.

«В книжковій пам’яті – миттєвості війни»


У рік 70 – річчя дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна  розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Заходи, які відбудуться  у країні в ці дні, покликані  гідно вшанувати подвиг українського народу,  повагу усім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни та консолідувати суспільство навколо ідеї захисту України.
 «В книжковій пам’яті – миттєвості війни»: таку назву має книжкова виставка, що діє в читальній залі Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.К. Малика. Документальні матеріали, представлені на виставці – це історії життя та ратних подвигів і вчинків тих, хто воював на фронтах війни, хто працював у тилу для фронту й перемоги, хто піднімав з руїн і відроджував країну, - це неперевершений взірець служіння своєму народу.

Книжкова виставка містить також фотоілюстрації воєнних часів та добірку художніх творів, в яких замальовується образ воїна - визволителя, воїна-захисника, воїна-переможця.






Немає коментарів:

Дописати коментар