четвер, 28 травня 2015 р.

Львів’яни - гості Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В. Малика

        28 травня 2015 року  на гостину до користувачів бібліотеки завітали  Ярослав Гелетій, головний редактор ряду видань, зокрема, таких як "Український вісник", "Комігулагіана", "Бібліотечка ім. В. Чорновола" та чимало інших та  Борис Дроботюк – мистець графічного почерку, зокрема,  малої графічної форми - екслібрису.


Ярослав Гелатій  родом з містечка Колки, що на Волині. Після навчання у Львівському політехнічному інституті на нафтовому факультеті за розподілом поїхав працювати в Башкирію, де й провів понад 23 роки життя. Захистив кандидатську дисертацію, отримав ступінь кандидата технічних наук. Мрія життя — журналістика, яка згодом стає реалією.
       Володіючи високою майстерністю викласти почуте на папері, Ярослав Григорович створив величезну кількість видань національно-патріотичного характеру. А будучи високим благодійником, щиро роздаровує свої скарби людям.  Зокрема, він подарував бібліотеці альманах «Український вісник» за 2013-2014 роки, бо добре знає : «Життя коротке, пам’ять вічна»  .             
     Розповідь  Ярослава Григоровича була надзвичайно цікавою, адже він, як голова фонду ім. Івана Фещенка-Чопівського «Джерело», протягом багатьох років створював українські громади в Росії, зокрема , республіці Комі, знайомий був з багатьма відомими діячами.
      А для нас, бібліотекарів, зустріч виявилася особливо цінна тим , що він чітко знає: книжка, а з нею і правда має дійти до кристувача.  
  Не менш цікавим був і інший гість - Борис Дроботюк, відомий художник  з Львівщини. Сьогодні пан Богдан працює в галузі станкової графіки , екслібрису та  малярства. Він учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Багато років на громадських засадах працює художником видань громадського фонду «Джерело» , в основі діяльності якого - сприяння духовному відродженню українства, повернення із забуття імен тих, хто виборював нашу Незалежність.
До речі, Богдан Дроботюк влаштував  в  бібліотеці виставку своїх робіт, з якими   можуть  познайомитися всі бажаючі .
     Ведуча заходу, член НСП України Раїса  Плотникова, під час представлення гостей поділилася своїми враженнями  від перебування  в гостях  у Львові.











Немає коментарів:

Дописати коментар