понеділок, 12 жовтня 2015 р.

«Де козак – там і слава»

     Сьогодні в Україні намагаються відродити козацтво, ретельно вивчають життя козаків, їх звичаї, традиції. Саме задля цього 12 жовтня в читальній залі Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.К. Малика пройшов квест «Козацька Україна», присвячений Дню українського козацтва.
     Метою квесту було зібрати козацькі клейноди, і  учні 5 класу Лубенської спеціалізованої ЗОШ № 6 залюбки відповідали на запитання, розгадували кросворди та шаради на козацьку тематику, аби зібрати повний «бойовий комплект». Кожна команда, виконавши завдання і досягнувши мети, отримала заохочувальні призи.
     Слава про волелюбних, українських предків, несхитної волі славних козаків, живе і донині. Багато хто з нас і сьогодні носять козацькі прізвища та не знають про це. Через козацтво ми всі творили нашу історію, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї. Тому, зовсім не випадково, саме 14 жовтня в нашій державі святкуватимуть  не лише свято  Покрови пресвятої Богородиці, а й День захисника України.






Немає коментарів:

Дописати коментар