пʼятницю, 6 травня 2016 р.

До 170-річчя від дня народження Генрика Сенкевича.


       Генрик Адам Александер Піус Сенкевич -  один з найвідоміших і найпопулярніших польських письменників. Його творчість відіграла значиму роль в історії польської культури і отримала всесвітнє визнання. Саме Генрик Сенкевич, першим серед польських письменників, був визнаний гідним Нобелелівської премії з літератури.
     Це про його творчу спадщину захоплено відгукувалися критики різних країн світу і називали «одним з найбільших майстрів сучасного роману». Жоден із польських письменників не мав стількох видань і перевидань творів, перекладів, театральних і фільмових адаптацій, як він. У Польщі 2016-й рік проголошено роком Генрика Сенкевича. Упродовж цього періоду відзначатимуться важливі дати пов`язані з життєписом письменника:  5 травня – 170-річчя від дня народження, а 15 листопада – 100 років з дня смерті знаного романіста.
Тож до цих пам`ятних дат на абонементі центральної районної бібліотеки  імені Володимира Малика оформлено книжкову поличку «Історичний роман його спадок». На ній представлені романи письменника.  Серед них твори, що відображають події минулого України та нашого Лубенського краю. 
Запрошуємо відвідати бібліотеку та ознайомитись з творчістю відомого польського письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар