четвер, 19 травня 2016 р.

Єдина Україна за європейські цінності

     Під таким гаслом до Днів Європи в України в районній бібліотеці для дітей імені Олеся Донченка відбувся черговий  масовий захід. Його учасниками стали учні 6-в класу ЗОШ №1 (класовод  Терещенко Н.І.)   та читачі бібліотеки .  В рамках заходу  був проведений європейський калейдоскоп «Далека і близька Європа». Діти подорожували країнами Європейського Союзу та здійснили літературний круїз Європою, віртуально прогулялися столицями країн. Це була захоплююча мандрівка у часі й просторі, під час якої учні дізналися багато цікавих речей та отримали дійсне уявлення про Європу.

           Євроерутити приймали активну участь у інтелектуальній грі – мініатюрі «Європа – наш спільний дім» та у літературно – історичній вікторині «Україна – серце Європи». 
Бібліотекарі Людмила Горб,  Марта Федіско та Катерина Підтоптана підготували цікаву експрес – інформацію «Українська хода до Європи». Говорили про традиції, звичаї європейців, пояснювали дітям, що таке Європейський Союз, як він працює, чим займається, майбутнє ЄС. А також підкреслили приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів і безперечність її європейського вибору в майбутньому.
        Учасники заходу переглянули відеофільми «Десять фактів про Європу», «Найкращі краєвиди Європи» та мали можливість ознайомитися з виставкою – досьє «Вивчаємо Європу», на якій представлені книжкові видання про різні країни Європи та твори видатних європейських письменників.
          Юні українці створювали колаж «Я – українець, я – європеєць і цим горджусь!» та долучилися до арт – акції «Прапори країн Європи». Звучав національний гімн ЄС  - «Ода радості» з Дев’ятої симфонії Бетховена.
Бібліотечні працівники побажали дітям сучасної Європи більше читати , подорожувати, відстоювати європейські цінності. Будучи європейською нацією, завжди пам’ятати про національні ідеали, пишатися і гордитися своєю країною.
       У заході  взяли участь голова СЖТ «За майбутнє дітей України» Раїса Кошель і директор Лубенської ЦБС  Валентина Сьомак, які пригостили  учасників  святкового дійства  солодощами, переданими небайдужими краянами  Дмитром Тараненком та  Євгеном Шумейком. 







Немає коментарів:

Дописати коментар