понеділок, 30 травня 2016 р.

ІСКІВЦІ ЗАПРОСИЛИ НА КОБЗАРЕВЕ СВЯТО


      Ісківці запросили на Кобзареве свято Не порушуючи традиції багатьох років, в останню неділю травня у мальовничому куточку Лубенщини, біля славнозвісної Шевченкової криниці відбулося літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій». Недільного ранку, заквітчані рушниками луки й джерельна вода з криниці, запросили лубенців та гостей набратися снаги від пророчого слова Великого Кобзаря. Адже для багатьох шанувальників постаті Тараса Шевченка криниця в Ісківцях – це і пам'ять і сподівання на майбутнє.

      Не стерлися сліди перебування поета на Лубенщині: за життя Тарас Шевченко тричі побував в Ісківцях, гостюючи у свого друга, відомого етнографа О. Афанасьєва-Чужбинського. Тут надихала його на творчість мальовнича природа й джерельна вода із криниці.
       Щоб віддати шану поету і пророку зібралися голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, депутат обласної ради Владислав Мостовенко, господар Микола Романюта, начальники відділу культури і туризму, освіти райдержадміністрації Людмила Пазенко та Юлія Білокінь, завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Микола Чудак, депутати районної ради Тетяна Гребінник, Лідія Різуненко, Надія Савченко та інші, сільські голови, голова літературного об’єднання імені О. Донченка при газеті «Лубенщина», редактор газети «Лубенщина» Олександр Міщенко, творча інтелігенція, молодь.
      Тарас Шевченко – Геній і Пророк українського народу, чий життєвий і творчий шлях є виразником великої сили волі й патріотизму. Він був людиною незвичайної долі й таланту. Певно, жоден поет не зрівняється величчю любові до Батьківщини. Про це неодноразово наголошувалося під час літературно-мистецького свята у виступах гостей та артистів.
    Цей захід голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко назвала історичним зібранням пам’яті, наголошуючи на важливості постаті Т.Шевченка, який злився воєдино зі своїм народом. Очільниця району дякувала за організацію та проведення свята усім причетним і особливо сільському голові Миколі Романюті за небайдужість та активну громадянську позицію. Зі словами вітань до присутніх зверталися голова районної ради Григорій Угляниця, сільський голова Ісківецької сільської ради Микола Романюта, депутат обласної ради Владислав Мостовенко, члени літературного об’єднання імені О. Донченка при газеті «Лубенщина» Ніна Шерстюк, Лариса Галич та Олександр Киян.
     Вшановуючи пам'ять славного сина України, творчі колективи Лубенщини не втомлювалися дарувати свої таланти глядачам. І залунали над Ісківцями мелодійні пісні у виконанні народного аматорського хорового колективу «Оберіг» РБК, талановитої родини Звержинських, дуету у складі Юрія Задорожнього та Світлани Руденко, народного квартету «Сузір’я» Тернівського СК, талановитих ісківчан, натхненних духом Шевченка: народного фольклорного ансамблю «Горлиця», Станіслава Баса, Наталії Симоненко, декламаторів Маргарити Козак, Владислави Неборак, Наталії Заболоцької, взяв у полон запальний танок зразкового ансамблю фольклорного танцю «Перлина», чарували піснями гості – учасники гурту «Старости» з Березової Рудки.
      Побували на святі і працівники центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак, директор Лубенської ЦБС і бібліотекар Тетяна Богданова.
Вони презентували учасникам заходу книжкову виставку «Пророк з народу і поет від Бога».
     Ще довго вирувало свято, а в затінку крислатих дерев пульсувало джерело, що дарувало натхнення Тарасу Шевченку й продовжує наснажувати багато поколінь українців.
     Спонсорську допомогу для проведення свята надали ТОВ "Баришівська зернова компанія" та ПАТ "Лубнигаз".





Немає коментарів:

Дописати коментар