середу, 8 лютого 2017 р.

Автор світового бестселеру – Сідні Шелдон.

      Книжкова поличка «Автор світового бестселеру – Сідні Шелдон», яка експонується на абонементі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика, присвячена життю та творчості цьогорічного ювіляра, американського письменника та сценариста – Сідні Шелдона. 
    Сідні Шелдон (справжнє ім’я Сідні Шехтель) народився 11 лютого 1917 року в місті Чикаго в єврейській родині. До речі , його бабуся та дідусь (батьки матері Наталі Маркус) до 1917 року мешкали у невеличкому поселенні поблизу Одеси, але незадовго до народження онука, побоюючись погромів, емігрували до Сполучених Штатів.
 Вже з раннього дитинства Сідні мріяв стати письменником. Перші його вірші були опубліковані в місцевій газеті, коли йому ледве виповнилось 10 років. Подальша доля Шелдона була тісно пов’язана з Голівудом, де він став досить успішним сценаристом та продюсером: за кращий сценарій він отримав «Оскар», а за мюзикл «Руда» був нагороджений бродвейською премією «Тоні».      
   Але справжнє всесвітнє визнання Сідні Шелдон здобув, як автор захоплюючих, непередбачуваних гостросюжетних романів. Відтоді, як у 1970 році вийшов його перший роман «Зірвати маску», а згодом один за одним наступні 18, його ім’я стало синонімом слова «бестселер». Романи Шелдона перекладені на 56 мов, їх наклад сягає понад 300 мільйонів екземплярів, його творами зачитуються більш ніж у ста країнах світу, ім’я письменника внесено до Книги рекордів Гіннеса. 
Неабиякою популярністю користуються твори Сідні Шелдона й серед читачів абонемента, його динамічні, яскраві та інтригуючі романи цікаві, як жіночій, так і чоловічій аудиторії. 
Тож, хто ще незнайомий з творчістю американського майстра слова – Сідні Шелдона, не вагайтесь, завітайте до нас, адже на абонементі зібрано всі твори автора.
Приходьте, читайте твори Шелдона! Будьте впевнені - ви не пошкодуєте!

Немає коментарів:

Дописати коментар