пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Герої нашого часу

     На шляху до незалежності український народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом у 2013-2014 році, заплативши за перемогу надвисоку ціну — власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Можлива лише одна відповідь — ні!
    І саме для того, аби згадати та вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні, 23 лютого на годину пам’яті «Герої нашого часу» в читальній залі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика зібралися учні 8-B класу Лубенської ЗОШ № 2. Завідувачка відділом обслуговування Олена Самойленко ознайомила присутніх з історичними фактами подій на Майдані. 
        Але чи можливо передати те, що відбувалося в серці нашої держави три роки тому, не побувавши там? І хто може знати правду краще, аніж той, хто бачив все на власні очі? Тому на захід завітав очевидець лютневих подій  у Києві 2014 року Микола Біляєв. Він продемонстрував дітям свої власні фотографії як свідчення його участі в революційних подіях не лише в Києві, а й у Полтаві, і прокоментував кожну з них, перенісши присутніх у ті трагічні, та водночас вирішальні, для України дні. 
       На завершення  завідувачка відділом інформаційного сервісу Оксана Ходоровська продемонструвала школярам відеосюжет «Небесну Сотню Господи прийми» та запис пісні, яка стала гімном Революції Гідності, «Пливе кача…».






Немає коментарів:

Дописати коментар