четвер, 14 вересня 2017 р.

«10 книжок, що подарують натхнення цієї осені»


      Якщо довгі та заплутані романи ви читаєте тижнями і в кінці книги вже забуваєте, що відбувалося з героями на початку. Якщо у вас напружений графік та на читання просто не вистачає часу. Якщо ви хочете «ковтнути» книгу за кілька годин, то цей список стане у пригоді. 






           Скрябін Кузьма.
      Проза / Кузьма Скрябін; фото Ю. С. Кочетової; худож.- оформлювач Л. П. Вировець. — Харків: Фоліо, 2016. — 378 с.
       Кузьма Скрябін (справжнє ім'я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну шко¬лу за класом фортепіано. У 1989 році записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох пісень, а також як талановитий письменник. 2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін загинув в автомобільній аварії.
У видавництві «Фоліо» вийшли друком книжки «Я, "Побєда" і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштет і Армія» та «Я, Шонік і Шпіцберген».
     До цього видання включено усі прозові твори Кузьми Скрябіна, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором письменницький талант.



      Трофимович В. М.
     Любов на лінії вогню / Васіліса Трофимович; худож.- оформлювач В. М. Карасик. — Харків: Фоліо, 2016.— 153 с.: фото.
     Він і Вона. їхнім стосункам не завадить ніщо і ніколи, бо це закон всесвіту — життя має продовжуватися за будь-яких умов. У збірці замальовок Васіліси Трофимович, чарівної дівчини зі сталевим характером бійця, сплелися разом реальні події, документальні факти і справжні почуття. Почуття на лінії вогню, які увібрали і високу любов, і зраду, і розпач, і тугу за загиблим щастям.
  У кожному оповіданні письменниці, журналіста, колишнього прес-офіцера добровольчих формувань, яка понад півтора року провела в АТО разом зі своїми героями, читачі знайдуть щирість, реальний патріотизм і дійсне прагнення кращого майбутнього нашої країни.




       Вишневський, Януш-Леон.
  С@МОТНІСТЬ у Мережі: роман / Януш-Леон Вишнев¬ський; пер. з пол. Ольга Кравець. — К.: РІДНА МОВА, 2016. - 424 с.
     «Самотність у Мережі» — це історія віртуального кохання, що стала реальністю. Герої роману зустрічаються в інтернет - чатах, обмінюються еротичними фантазіями, розповідають історії зі свого життя. Зустрінуться вони в Парижі, подолавши не одне випробування, але головним випробуванням для кохання стане сама зустріч...










         Чемерис В. Л.
     Амазонка; Київ—Соловки / Валентин Чемерис; худож.-оформлювач Л. П. Вировець. — Харків: ЛА «Час читати», 2016. — 507 с. Нова книжка Валентина Чемериса присвячена поетам XX століття, імена яких стали символами великої жертовної любові до України, незламності духу, правди й боротьби.
   Що спонукало Олену Телігу, героїню повісті «Амазонка», вишукану красуню-аристократку, не менш прекрасну поетесу, яку називали новітньою Лесею Українкою, ступити на кривавий шлях боротьби за визволення Батьківщини? Письменник зображує жінку, що вміє і страждати, і радіти, і бути ніжною, але коли перед нею ворог — стає хороброю та незламною. Такою й зустріла Олена свою смерть у горезвісному Бабиному Яру в Києві в лютомуі 942 року, де її, патріотку, члена ОУН, розстріляли німецькі фашисти.
        Про трагічну долю чотирьох поетів: Крушельницьких — батька Антона й сина Івана, та Вороних — батька Миколу й сина Марка, про їхнє життя, творчість, любов і загибель під час сталінського «Великого терору» 1930-х років читач дізнається з роману.



     Волков Олексій
     Емісар. — К.: Нора-Друк, 2012. — 287 с. Морок.
 Власнику кафе «Артист» незнайомці роблять пропозицію, від якої неможливо відмовитися. Намагаючись втекти, він мимоволі спричиняє смерть двох людей. Опинившись в США, головний герой роману грає нав’язану йому роль загадкового емісара. Хитросплетіння сюжету маневрує на межі реального. Інтриги спецслужб, підступні пастки і карколомні викриття не завадять головному герою попри все йти до втілення мрії всього життя — зіграти роль у кіно за власним сценарієм.









      Кокотюха А.А. 
    Автомобіль із Пекарської: роман / Андрій Кокотюха; худ.- оформлювач Л.П. Вировець. – К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2016. – 283 с.: іл.
     Львів, 1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового маг¬ната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця. Це — Густав Сілезький, один із королів львівського злочинного світу. Він може довести свою невинність. Та докази готовий довірити лише одній людині — Климові Кошовому, який повинен знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкри¬вають брудні таємниці з життя міської аристократії. Люди в масках, кримінальні ватажки, мільйонери, провокатори — підозрю¬ються всі. І все ж найбільший ризик для Клима Кошового — це те, що його приватне розслідування категорично не подобається впливовій красуні Магді Богданович...



         Брати Капранови
       Щоденник моєї секретарки / Брати Капранови. - К. : Гамазин, 2016. - 400 с.
         Він має все - дружину-телеведучу. красуню-коханку, бізнес на бюджетних грошах. Він — типовий представник так званого «бомонду» чи то «еліти». Однак українцям завжди були притаманні природний скепсис та іронія. Саме завдяки ним якостям головний герой роману «Щоденник моєї секретарки» стає діґґером - подорожуючи таємними коридорами влади та грошей, він не забуває фіксувати для нас із вами гг язяиву картину того, що відбувається там. Але одного разу світ навкруги раптом починає руйнуватися — настає час великого бізнесового та політичного переділу, гаряче літо  2004-го...






        Лис В. С.
       Соло для Соломії : роман / Володимир Лис ; передм. Т. Прохаська. — 2-ге вид. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 368 с.
      Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих... Карколомні події XX століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?








       Людмила Таран
    Остання жінка, останній чоловік [текст]: оповідання/ Людмила Таран. — Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. — 272 с.
    Буденність та буттєвий вимір, іронія й романтизм, таємничо- містичне та впізнаване - все це поєдналося в книжці новел Людмили Таран. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків, екзистенційні переживання, знайомі чи не кожній людині, — провідна проблематика її прози.












     Мацко І.
    Перехідний вік... моєї мами : повість / Ірина Мацко. — К. : ВЦ «Академія», 2016. — 128 с.
    Їй не подобається у собі все. У свої тринадцять Аля гостро переживає непорозуміння в сім'ї. Допитливо приглядається до мами, в якої свій «перехідний» вік. її бентежать стосунки з однокласниками, перші місячні, пригоди в таборі, поцілунки і пробуджене кохання... І щось дуже важливе відкриває мамина розповідь про її перше кохання.
     Порозуміння завжди можливе, якщо його прагнути, — переконують події повісті Ірини Мацко «Перехідний вік... моєї мами».



Немає коментарів:

Дописати коментар