четвер, 21 вересня 2017 р.

Подарунок лубенським дітям до Дня міста

    19 вересня соціальні служби за підтримки влади міста, у співпраці з громадськими організаціями,  до Дня міста подарували дітям незахищених категорій чудовий відпочинок та незабутню екскурсію.
   Відчути наближення свята - День міста, що його відзначаємо цими вихідними, повною мірою вдалось лубенським дітям - сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, з прийомних сімей.

   Організація такого заходу – справа традиційна для працівників служби у справах дітей (начальник Тетяна Башлій), ініціативних спілчанок міськрайонної ГО жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України" (очільниця Раїса Кошель). Охоче приєдналися та підставили плече допомоги: працівники бібліотеки ім. В. Малика на чолі із завідуючою централізованою бібліотечною системою Валентиною Сьомак, волонтери ТЦСО (директор Наталія Сухонос), ГО "Твій світ" (керівник Олександр Чепур), ГО "Наша спільна справа" (головний редактор Анастасія Ляшенко,) керуючий компанією "Буд-буд" Сергій Корнієнко, директор центру соціальних служб для сім’ї та молоді Ірина Харченко а також ПП Оксана Омеляненко, ПП Сергій Боцман.
  Всі вони стали справжніми добрими чарівниками, які подарували незабутній, сповнений яскравих вражень та позитивних емоцій день дітлахам незахищених категорій, оскільки на юних лубенців (серед яких були  і діти з району, с. Вільшанка), чекало кілька  цікавих, корисних, рухливих та "смачних" годин спілкування.
    Так, спочатку допитливих та непосидючих хлопчиків та дівчаток гостинно зустрічали на ТОВ "Лубенському молокозаводі", де з ними поділилися секретами виготовлення різноманітної  продукції та ще й пригостили кожного улюбленими ласощами багатьох гурманів солоденького, зокрема рідким морозивом ТМ "Гармонія".
Чекали гостей і на «Лубенському хлібзаводі», де юним відвідувачам розкрили подробиці технології випікання хлібобулочних виробів. При цьому наших найменших гурманів навіть запросили до, так би мовити, святої святих – лабораторії, де чаклують над майбутнім тістом та показали, який технологічний шлях приготування воно проходить перед тим, як перетворитися на духмяну здобу. І, звісно ж, що й тут дітвору не залишили без гостинців від хлібзаводу.
    На завершення усі разом відвідали Мгарський Спасо-Преображенський монастир, де теж було чим духовно наснажитись.  Досить цікаво для юних краєзнавців та фахово  проводила екскурсію завідуюча Мгарською сільською бібліотекою Наталія Шабля. Не забули організатори і про виховну функцію корисної поїздки, доправивши підростаюче покоління на Курган скорботи та до пам‘ятного знаку на честь земляків-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, що на  одноіменній алеї,  де розповіли про  Голодомор 1931-1933 років на Лубенщині. 
  Саме тут до екскурсії приєднався міський голова Олександр Грицаєнко, сфотографувавшись на згадку про подію разом з  дітьми. При цьому уважні та турботливі спеціалісти служби у справах дітей Тетяна Кравець, Юлія Халанська та Інна Парнюк разом з начальником служби Тетяною Башлій дбали, аби їхнім юним друзям було комфортно, безпечно та нічого не бракувало під час поїздки.
     А після такого насиченого на враження дня наші мандрівники мали змогу трохи відпочити та насолодитися  духмяним кулішем, піцею, смачним прохолодним узваром, що їх з любов’ю приготували активістки ГО жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» Наталія Ірклієнко та Ніна Іванова.
Крім того, активний відпочинок не обійшовся без користі й тут, оскільки після ситного обіду на природі, завбачлива Валентина Сьомак запропонувала особливо творчим натурам, крім солодких цукерок, ще й їжу духовну -  розмальовки, які було цікаво навіть просто розглядати. А працівники бібліотеки ім. В.Малика Олена Самойленко та Лариса Гончарук провели рухливі ігри.
    Тож завжди енергійна та ініціативна Раїса Кошель не стомлювалась дякувати усім: міським соціальним службам, працівникам бібліотеки ім. Малика, колегам, волонтерам, просто добрим людям, які побажали залишитися непомітними, - усім, хто організував для дітей таку чудову поїздку-подорож рідним містом напередодні свята.













Немає коментарів:

Дописати коментар