середу, 23 січня 2019 р.

Вікопомна подія в історії України
(інформаційний екскурс)


      22 січня виповнилося 100 років з дня проголошення Акту Злуки, що об’єднав Українську Народну Республіку й Західно-Українську Народну Республіку в єдину незалежну державу. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. 
        До вшанування цієї пам’ятної події долучилися і працівники районної бібліотеки для дітей ім. О.Донченка. В стінах бібліотеки для учнів 7кл. ЗОШ №6 (класний керівник Віра Кравчук) був проведений інформаційний екскурс «22 січня – Великий день єднання».

      Юні українці переглянули відеофільм «День Соборності» про події 1919 року. Дізнались про те, що соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на віковічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу.
       Семикласники взяли активну участь в бліц-опитуванні «Соборність України: історія, факти»,  відгадували історичні загадки, відповідали на запитання вікторини «Могутня ріка нашої історії», а також з асоціативних слів патріотичної тематики  створили патріотичний ланцюжок єдності.
        В цей знаменний день учасники заходу зробили символічний внесок у єднання нашої держави, виготовивши спільний колаж « Ти – Україна і Я – Україна». Активними і обізнаними виявилися учні: Олександр Угляниця, Микита Потоцький, Ігор Оробій.
    Інформаційний екскурс про події вікопомного значення став актуальним нагадуванням про непорушну єдність та духовну цілісність нашої держави та її народу. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України.







Немає коментарів:

Дописати коментар