середу, 23 січня 2019 р.

В об’єктиві сучасна українська жіноча проза

           Літературне визнання в наш час здобути складно: читача здивувати нелегко. Але є автори, яким пощастило, їх проза отримала високу оцінку шанувальників слова. Останнім часом досить помітним явищем українського літературного процесу є прихід жінок-авторів. Їхні твори різні за сюжетами, жанрами, глибиною розкриття життєвих колізій, але всіх іх об’єднує доля жінки в тому чи іншому аспекті. Зорієнтуватись у широкій гамі цієї романної прози завдання незлегких, тож на допомогу завжди приходить бібліотекар.

        Працівники абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка запросили на літературне знайомство із сучасною жіночою прозою слухачів культурно-мистецького факультету Університету третього віку міського територіального центру соціального обслуговування населення. Захід був присвячений творам письменниць Ірен Роздобудько, Зінаїди Луценко та Юлії Смаль. Презентовані слухачам книги вирізняються з поміж інших: авторським викладом, сюжетною лінією, будовою. Але кожна з них, здатна захопити настільки, що весь світ відходить на другий план. 
      Ведучі  завходу ознайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом письменниць,  презентували зміст  творів, зачитуючи найвдаліші, найцікавіші уривки та демонструючи буктрейлери до них.  Усе це, як цеглинки у будиночку, допогли скласти цілісний образ бачення аналізованих книг. 
        Відрадно, що розповідь не залишила байдужими присутніх. Вони активно включились в обговорення, висловили свої думки, а також виявили бажання обрати для домашнього читання деякі з презентованих книг.



Немає коментарів:

Дописати коментар